Πολιτική|27.04.2023 20:10

Εκλογές 2023: Απάντηση Μπογδάνου για το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου - «Θα μας βρουν μπροστά τους»

Newsroom

Σε ανάρτηση αναφορικά με το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του «Πατριωτική Ένωση», προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Όπως γράφει, «το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί» και ο Άρειος Πάγος «αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά».

«Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», καταλήγει.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Εκτός των εκλογών άφησε το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος.

Εις βάρος της Πατριωτικής Ένωσης είχε κατατεθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΆρειος Πάγοςαπλή αναλογικήΚωνσταντίνος Μπογδάνοςεκλογές 2023εκλογές