Πολιτική|02.05.2023 11:35

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο Open: Θέλω να νικήσουμε με καθαρή διαφορά στην κάλπη της 21ης Μαΐου

Newsroom

Μια καθαρή νίκη επιδιώκει η ΝΔ στις εκλογές, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μία και μοναδική κάλπη, αυτήν της 21ης Μαΐου. Θέλω να νικήσουμε με καθαρή διαφορά, δεν θέτω ποτέ ποσοτικούς στόχους, θέλω στις 19 εναπομείνασες ημέρες να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας, θέλω να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές, προφανώς και θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε πρώτο κόμμα και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, δε, ότι «αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί στην αλλαγή του άρθρου 16, δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων».

Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση 

Για την σύνθεση της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε ποιοι υπουργοί δεν πήγαν καλά. Είπε ότι προφανώς θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

«Αλλαγή σημαίνει ότι κάποιος φεύγει από το κυβερνητικό σχήμα ή ότι αλλάζει υπουργείο». Για τις γυναίκες είπε ότι τηρήθηκε η δέσμευση για συμμετοχή περισσότερων γυναικών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας ότι το κυβερνών κόμμα δεν πήγε σε λογική επιλογών από το star system. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρακυβέρνησηΝέα Δημοκρατίαεκλογέςεκλογές 2023