Πολιτική|02.05.2023 18:24

Εκλογές 2023 – Άρειος Πάγος: Στις 20:00 η απόφαση για Κασιδιάρη, Κανελλόπουλο και συνδυασμούς

Newsroom

Στις 20:00 θα γίνει η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα από το Α1 Τμήμα, των κομμάτων και των συνδυασμών κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές 2023. Συνεπακόλουθα θα γνωρίζουμε εάν τελικά θα κατέλθουν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και αυτό του αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλου.

Εκλογές 2023 – Τι ανέφερε ο Άρειος Πάγος

«Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00» αναφέρεται στην ανάρτηση του  Αρείου  Πάγου.

Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, θα απαγγείλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με το ποια και πόσα κόμματα παίρνουν το «εισιτήριο» συμμετοχής και ποια «κόβονται».

Άρειος Πάγος: Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι πρόωροι αποκλεισμοί

Από τις 50 δηλώσεις συμμετοχής που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι – ήδη έχουν αποκλειστεί δύο αυτά των Εμφιετζόγλου- Μπογδάνου αλλά και της Λατινοπούλου μετά από σχετικές προσφυγές που κατατέθηκαν, ενώ παρ’ ότι τυπικά παραμένει στη λίστα των κομμάτων, θα τεθεί εκτός εκλογικής αναμέτρησης και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε δεν μπόρεσε να υποβάλλει τους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Στην πράξη δηλαδή, το Α1 Τμήμα θα κληθεί σύμφωνα με το dikastiko.gr να αποφασίσει επί 47 κομμάτων για το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο κόμμα Κασιδιάρη και με τους δικαστικούς λειτουργούς να συναξιολογούν τα στοιχεία κατά πόσο φυσικός και πραγματικός ηγέτης είναι ο ταξίαρχος ε.α. Δημήτρης Χατζηλιάδης και δεν είναι ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξονυχιστικός έλεγχος θα γίνει και για το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, εξαιτίας των αρχικών ενεργειών που τον έφεραν σε συμφωνία με τον καταδικασθέντα για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, αναλαμβάνοντας εκείνος τα ηνία των «Ελλήνων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗλίας ΚασιδιάρηςΆρειος Πάγοςεκλογές 2023εκλογές