Πολιτική|04.05.2023 16:40

Εκλογές 2023: Σύγκρουση για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για «προεκλογική χρήση»

Newsroom

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει προκληθεί ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ αδειάζει η κλεψύδρα για τις εκλογές του 2023. Τη νέα κόντρα πυροδότησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε και σήμερα τις περιοδείες του ταξιδεύοντας στην Κεφαλονιά και σύμφωνα με φωτογραφίες της τοπικής ιστοσελίδας inkefalonia.gr, έφτασε στο νησί με το κρατικό αεροσκάφος. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με την Πόπη Τσαπανίδου να καταγγέλλει το περιστατικό.

Εκλογές 2023: Τα πυρά Τσαπανίδου και η θέση της κυβέρνησης

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε ‘Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία’», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντήσεις για το θέμα κλήθηκε να δώσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος. Ερωτηθείς για τη χρήση του αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Δε γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου. Οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων.

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Τσαπανίδου στα όσα είπε ο κ. Σκέρτσος. «Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος; Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα!», σημειώνει και καταλήγει: «Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δεν θα μπορεί πια να κάνει ό,τι θέλει».

Τσίπρας: «Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο»

Αιχμές στον Κυριάκο Μητσοτάκη άφησε και ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο», αναφέρει αρχικά ο κ. Τσίπρας σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε νωρίτερα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η άφιξη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

To πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο μετά τις 10.00 στο Aεροδρόμιο Κεφαλονιάς, Άννα Πολλάτου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΣΥΡΙΖΑπρωθυπουργικό αεροσκάφοςΚεφαλονιάειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΠόπη Τσαπανίδουεκλογές 2023Άκης ΣκέρτσοςΚυριάκος Μητσοτάκης