Πολιτική|08.05.2023 18:56

Εκλογές 2023: «Επίθεση» Κεραμέως σε Τσίπρα: Απαξιώνει την εκπαίδευση και αποδεικνύει όιτ δεν γνωρίζει για την ΕΒΕ

Newsroom

Πυρά που έχουν στόχο τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Η κυρία Κεραμέως κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης ότι απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ίδια ώρα αποδεικνύει πως δεν γνωρίζει ούτε στο ελάχιστο το πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Bάση Εισαγωγής.

Κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «λαϊκισμό» και για «εμπόριο ψεύτικων ελπίδων», υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση απαντά στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ με υπευθυνότητα. «Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη».

Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

Ακάθεκτος συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας.Με σημερινές του δηλώσεις:

  • μιλώντας για «ΙΕΚ Φούφουτος» είναι αυτός που απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
  • αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων (όπως θα ίσχυε με μία σταθερή βάση, π.χ. του 10), αλλά προκύπτει από το μέσο όρο της επίδοσης των υποψηφίων.
  • επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2, δίχως να τον προβληματίζει αν οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν ή αν θα εγκλωβιστούν, για χρόνια, σε έναν δρόμο χωρίς διέξοδο.
  • εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα ούτε τους νέους μας, και η οποία καθιστά τη χώρα μας θλιβερή εξαίρεση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη, και τούτο παρ’ ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί σε μη κρατικό πανεπιστήμιο.

Στον λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα. Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2023ΠαιδείαεκλογέςΝίκη Κεραμέωςειδήσεις τώραελάχιστη βάση εισαγωγής