Πολιτική|13.05.2023 06:15

Εκλογές 2023: Μπαράζ περιοδειών Τσίπρα και βάρος στους αναποφάσιστους – Συνεχίζεται το πρέσινγκ σε Ανδρουλάκη με όχημα τις υποκλοπές

Βούλα Κεχαγιά

Με ένα σερί προεκλογικών περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλες πόλεις μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023.

Εκλογές 2023: Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Μπαράζ περιοδειών από Τσίπρα

Σήμερα επισκέπτεται τον Βόλο όπου θα μιλήσει στην παραλία της πόλης, την Κυριακή το Αγρίνιο, τη Δευτέρα τα Γιάννενα, την Τρίτη τη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη το Ηράκλειο Κρήτης. Η μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ το φινάλε της εκλογικής μάχης θα δοθεί με συγκέντρωση και ομιλία του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την Πάτρα, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη εκλογική δύναμη-παρά την ήττα- το 2019.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αισιοδοξία και άπαντες θεωρούν ότι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι και η καθοριστική για τα εκλογικά αποτελέσματα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είθισται να συσπειρώνει την εκλογική του βάση στο πάρα πέντε της κάλπης.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι των δημοσκοπικών εταιρειών έχοντας διαπιστώσει από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αυξημένες συσπειρώσεις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές λαμβάνοντας και ένα μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων.

Σ’ αυτήν τη δεξαμενή των αναποφάσιστων απευθύνεται τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας πως το δίλημμα της κάλπης είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή. Συγχρόνως επιμένει στην σημασία των εκλογών της απλής αναλογικής και στην ισοτιμία της ψήφου, στην αναγκαιότητα να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή αλλά και στην αποφυγή της “χαλαρής” ψήφου σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Πρέσινγκ σε Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα τελευταία 24ωρα και μετά το debate των πολιτικών αρχηγών αξιοποίησε στο έπακρο την ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί σκανδάλου υποκλοπών για να υπενθυμίσει στον δυνάμει κυβερνητικό του εταίρο τον Νίκο Ανδρουλάκη πως εάν πραγματικά επιθυμεί την τιμωρία των υπευθύνων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μία προοδευτική κυβέρνηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πει εάν προτίθεται να συμμαχήσει με τον “κακοποιητή” της Δημοκρατίας -όπως χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη- ή εάν πραγματικά επιθυμεί όπως διακήρυξε να μπουν φυλακή οι υπαίτιοι του σκανδάλου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί μέσω μιας συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό θυμίζουν πως το προαπαιτούμενο για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στην οποία δεν θα υπάρχει επίκληση του απορρήτου για το ζήτημα των υποκλοπών, προαπαιτούμενο που θέτει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να γίνει δεκτό χωρίς κανέναν δισταγμό μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023Κυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΝίκος Ανδρουλάκηςεκλογές 2023