Πολιτική|15.05.2023 13:52

Αυστηρό μήνυμα Σκέρτσου σε Αλβανία για την υπόθεση Μπελέρη – Το σχόλιο για τις εκλογές στην Τουρκία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επιθυμία της Ελλάδας είναι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Θα περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα. Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας, πάντως οι κεντρικές πολιτικές επιλογές της δεν αλλάζουν. Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι η μόνη διαφορά μας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο κ. Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι «αυτός που ανησυχεί για τις δημοσκοπήσεις είναι ο κ. Τσίπρας που δείχνει διαχρονικά ότι δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τις δημοσκοπήσεις, μόνο όταν δεν τον εξυπηρετούν».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στην υπόθεση της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη, υπογραμμίζοντας  ότι «ο κ. Μπελέρης κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές». «Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», είπε χαρακτηριστικά.

Εκλογές 2023: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι αξιόπιστος»

Μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις μετεκλογικές συνεργασίας είπε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Πώς θα γίνει αξιόπιστος ένας συνομιλητής που έχει αλλάξει άποψη μέσα σε 24 ώρες; Μια τέτοια συνεργασία θα ήταν ευκαιριακή, χωρίς πραγματική βούληση και ειλικρίνεια. Μπορεί να οδηγήσει σε παραλυσία, σε φρένο αντί για γκάζι», επισήμανε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

εκλογέςΜπελέρηςΚεμάλ Κιλιτσντάρογλουεκλογές ΤουρκίαΤουρκίαΑλβανίαΆκης ΣκέρτσοςΦρέντυ ΜπελέρηςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές 2023