Πολιτική|16.05.2023 23:46

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλος του στο Ζεφύρι - «Τα τάγματα εφόδου άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά»

Newsroom

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας να καταδικάσουν το συμβάν όλα τα κόμματα.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Τρίτης (16/5) «χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε περιοδεία στο Ζεφύρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο».

Παράλληλα, ζητεί την καταδίκη της φασιστικής επίθεσης ενάντια σε μέλος του από «χρυσαυγίτες», ζητά από όλα τα δημοκρατικά κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στον ναζισμό και το φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι».

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα το απόγευμα, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε περιοδεία στο Ζεφύρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά και να βιαιοπραγούν κατά αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτεία. Κι ενώ προηγουμένως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης είχε μείνει ανεξέλεγκτος επί τρία χρόνια να κάνει πολιτική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα καταδικάσουν άμεσα αυτή τη φασιστική επίθεση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσή ΑυγήΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραχρυσαυγίτεςΖεφύριΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία