Πολιτική|17.05.2023 23:22

Εκλογές 2023: Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση Μητσοτάκη και Τσίπρα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Λίγα 24ώρα πριν τις εκλογές 2023, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με βασικές αιχμές την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και συνολικά τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Εκλογές 2023 – Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Ο πρωθυπουργός από την Καστοριά ξεκαθάρισε ότι «στις εκλογές συγκρίνεται και η αξιοπιστία των δυνάμεων να κυβερνήσουν τον τόπο. Εμείς αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη, τόνισε και οι αντίπαλοί μας μπορούν να πουν το ίδιο; Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αυτοί τώρα πανηγυρίζουν και λένε ότι εκείνοι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Είναι σαν τον πυρομανή που βάζει φωτιά και πανηγυρίζει γιατί φώναξε την πυροσβεστική» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας «απάντησε» υπογραμμίζοντας με νόημα από το Ηράκλειο: «Από όλη την Ελλάδα μια φράση ακούω: Ως εδώ! Ως εδώ με την αλαζονεία, με την αισχροκέρδεια, την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία. Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη. Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών». 

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στον Διονύση Σαββόπουλο τον οποίο στήριξε, μετά την τοποθέτηση του γνωστού τραγουδιστή υπέρ της ΝΔ αλλά και τα πυρά που δέχτηκε από μερίδα του πολιτικού κόσμου και χρηστών των social media. «Δέχθηκε επιθέσεις επειδή τόλμησε να κάνει μια πολιτική δήλωση για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Λοιδωρήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τoν ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του. Ντροπή, ντροπή, ντροπή» είπε και προσέθεσε: «Ο Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μια πολιτική δήλωση. Δεν προέρχεται από τον χώρο μας, δεν μάσησε τα λόγια του και είπε απλά την άποψή του» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

 

Κόντρα σημειώθηκε και για την οικονομία με τον κ. Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι «τα σπίτια που χάνονται κάποιοι τα αρπάζουν κοψοχρονιά. Από τους μισθούς της φτώχειας βγαίνουν τα κέρδη του πλούτου. Από την αισχροκέρδεια στο ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα, κάποιοι μπουκώνουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό βέβαια δεν έτυχε. Αυτό πέτυχε. Μπροστά στα μάτια μας έχει αρχίσει με σχέδιο και κυνισμό η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών από την απελευθέρωση ως σήμερα. Και αλίμονο αν υπάρξει δεύτερη τετραετία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να δώσει στα funds ακόμη και την Κνωσσό».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη».  

Για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Κόντρα όμως σημειώθηκε και για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Όσα χρόνια είτε παρατηρώ την πολιτική είτε συμμετέχω σε αυτήν, πρέπει να σας πω ότι είναι οι πρώτες εκλογές όπου τρεις μέρες πριν από τις εκλογές συμβαίνει το εξής παράδοξο: από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης: ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό πρεσβεύουμε εμείς. Και από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Προσέξτε την αλληλουχία του τι έχουν πει οι αντίπαλοί μας", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων. Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ανοχής. Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο "λαγό από το καπέλο", κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες, λέει, για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» -kinder έκπληξη- τον οποίο θα «βγάλει από το καπέλο», τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον πει μετά τις εκλογές».

Απαντώντας, ο κ. Τσίπρας, σημείωσε: «Νομίζω το έχω ξεκαθαρίσει. Μάλιστα και στη χθεσινή μου τοποθέτηση το είπα με σαφήνεια. Δηλαδή τι είπα: Ότι όλοι οι «ειδικοί σκοποί», -διότι αυτή η ερώτηση αφορούσε το θέμα της κάθαρσης, κι εγώ με πολλή σαφήνεια έχω πει και έχω απευθυνθεί και στον κ. Ανδρουλάκη, ότι αν θέλει κάθαρση, πρέπει να ξεκαθαρίσει, κάθαρση με Μητσοτάκη δεν θα υπάρξει στο θέμα των υποκλοπών. Άρα λοιπόν, αν θέλεις κάθαρση δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία. Και είπα, ο ειδικός σκοπός της κάθαρσης μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί μέσα στο γενικό σκοπό μιας κυβέρνησης σταθερότητας και μακράς πνοής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑαποτελέσματα εκλογών 2023ειδήσεις τώραεκλογές 2023Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές