Πολιτική|18.05.2023 07:12

Εκλογές 2023 - Πάνω από τις κάλπες η Κουμουνδούρου: Εσωτερικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρά τις ψήφους σε όλη τη χώρα

Βούλα Κεχαγιά

Έναν δικό του μηχανισμό παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωσή του αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου του αδιάβλητου της συνολικής διαδικασίας.

Εκλογές 2023: 22.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι πάνω από τις κάλπες

Στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου θα λειτουργήσει σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Για την ακρίβεια στα συνολικά 21.198 τμήματα της επικράτειας θα βρίσκονται περί τους 22.000 εκλογικούς αντιπροσώπους και επόπτες οι οποίες θα είναι επιφορτισμένοι για τη διαβίβαση με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλατφόρμα των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικού τμήματος χωριστά.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται παράλληλα με την καταγραφή και αποστολή των αποτελεσμάτων και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα είναι ανεξάρτητη. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει φτιαχτεί από ειδική ομάδα πληροφορικάριων για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπάρχει βάση δεδομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2019. Κάπως έτσι αυτομάτως θα γίνεται σύγκριση και με τα αποτελέσματα της τελευταίες αναμέτρησης στις εθνικές εκλογές και θα επιχειρείται ανάλυση και σύγκριση όλων των μεταβλητών.

Επίσης θα αντλούνται χρήσιμα συμπεράσματα για τις εκλογές αφού θα γίνονται συγκρίσεις σε εκλογικά τμήματα που θεωρούνται ότι είναι «κλειδιά» για τα αποτελέσματα της αναμέτρησης. Όλα τα στοιχεία θα τσεκάρονται σε χρόνο real time κάτι που σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου θα αποτρέπει τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τη δημιουργία εντυπώσεων ή το να γίνονται παιχνίδια με τα exit polls που δημιουργούν εσφαλμένη ενδεχομένως εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Κουμουνδούρου και την εποπτεία του όλου εγχειρήματος θα έχει ο «εκλογολόγος» του κόμματος και υπεύθυνος για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων κ. Κώστας Πουλάκης.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας που απόψε μιλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αθήνα και για την ακρίβεια στο Σύνταγμα αναφέρθηκε εκτενώς χθες στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Από το Ηράκλειο σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, συνιστά εργαλειοποίηση από τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους! Μάς λένε τώρα ότι δεν το είπε έτσι, ανέφερε και ανέγνωσε την απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης αναφοράς για να σχολιάσει: «Την έβλεπα και την ξανάβλεπα τη δήλωση γιατί δεν πίστευα στα αυτιά μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός; Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος;»

Νωρίτερα μιλώντας στο Mega  o Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος έθεσε ζήτημα συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο που σκέφτεται είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας. Αναφερόμενος δε κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο στην πρόθεσή του για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών παρατήρησε για τον κ. Μητσοτάκη πως αντέδρασε “λες και τον χτύπησε ρεύμα και δήλωσε χθες, έκλαιγε, ότι θέλουμε να τον βάλουμε στη φυλακή! Μα γιατί εξανίσταται αυτός ο αθώος; Γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος ένας άνθρωπος τόσο πολύ αθώος» διερωτήθηκε.

εκλογέςειδήσεις τώραψηφοφορίαΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑαποτελέσματα εκλογών 2023ηλεκτρονική πλατφόρμαεκλογές 2023