Πολιτική|21.05.2023 16:28

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Τι ώρα θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος - Πότε θα γίνει η πρώτη εκτίμηση

Newsroom

Για την εκλογική διαδικασία μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Όπως τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023εκλογέςεκλογές 2023