Πολιτική|21.05.2023 20:12

Exit Poll για εκλογές 2023: Το τελικό αποτέλεσμα - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Newsroom

Το τελικό αποτέλεσμα του κοινού exit poll των ΜΜΕ επαληθεύει την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να διεξάγεται ένα πραγματικό θρίλερ όσον αφορά στον αριθμό των κομμάτων που μπαίνουν τελικά στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελικό exit poll που δημοσιεύτηκε στις 20:15 το απόγευμα της Κυριακής τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής:

Η «διόρθωση» της δημοσκόπησης δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ακόμα περισσότερο έδαφος. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι και αυτό ενισχύεται σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται αναφορικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα ξεπεράσουν το όριο του 3% και θα μπουν στη Βουλή. Σύμφωνα με το τελικό exit poll, τρία κόμματα, το ΜέΡΑ25, η Ελληνική Λύση και η Νίκη λαμβάνουν από 2,5 έως και 3,5%.

Ο επικεφαλής της MRB κύριος Μαύρος, σχολιάζει ότι από τα τρία κόμματα που είναι οριακά όσον αφορά την είσοδό τους στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 είναι περισσότερο πιθανό να καταφέρει να μπει καθώς αποτελεί ήδη ένα κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο όλη την ημέρα «ανεβαίνει».

Από την άλλη πλευρά, η Πλεύση Ελευθερίας έχει και εκείνη μεγάλη δυναμική και φαίνεται να έχει προβάδισμα σε σχέση με την Νίκη, η οποία «ανέβηκε» ξαφνικά και δεν φαίνεται να εξασφαλίζει ακόμα την είσοδό της στη Βουλή!

Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων - Μεγάλη ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls έλεγαν τα εξής συνομιλώντας με δημοσιογράφους:

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Το πρώτο σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για το exit poll

Στο πρώτο σχόλιο για το exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19:00 για τις εθνικές εκλογές, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποίηση και χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

Με ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα αποτελέσματα του exit poll για τις εθνικές εκλογές. Στελέχη του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στην πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη».

«Θετικά» σχολιάζουν στο ΚΚΕ το αποτέλεσμα του exit poll

Ως «θετικά» εκτιμούν στο ΚΚΕ τα πρώτα μηνύματα από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, όπως αποτυπώνονται και στο πρώτο δείγμα του exit poll που δημοσιεύτηκε στις 19:00 το απόγευμα, ενώ είναι σε αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.

Το πρώτο σχόλιο του ΜέΡΑ25 για exit poll

«Ο κόσμος που αντιπροσωπεύει το κόμμα, δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις» σχολίασε το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρώτου exit poll για τα αποτελέσματα των εκλογών 2023.

Ελληνική ΛύσηΜέΡΑ 25εκλογές 2023ΚΚΕΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚexit pollαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςΠλεύση Ελευθερίας