Πολιτική|22.05.2023 17:56

Εκλογές 2023: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης – Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές στις 25 Ιουνίου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο (Eurokinissi )

Στις 17:00 επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές 2023 η ΝΔ κατέγραψε συντριπτική νίκη με 40,79%, συγκεντρώνοντας ωστόσο 146 έδρες. Όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, στόχος είναι να διεξαχθούν νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό εφόσον συμπτυχθούν τα χρονοδιαγράμματα με τις διερευνητικές εντολές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα Βουλή που προέκυψε από τη χθεσινή διαδικασία θα ορκιστεί την προσεχή Κυριακή, και αναμένεται να διαλυθεί την προσεχή Δευτέρα.

Σημειώνεται πως αύριο στις 11 το πρωί η κ. Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα για να του παραδώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή. Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα την επιστρέψει πίσω.

Σπριντ 35 ημερών Μητσοτάκη μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Όπως έγραψε νωρίτερα στο ethnos.gr η Κατερίνα Κοκκαλιάρη, στη  Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως είναι ξεκάθαρο το μήνυμα των εκλογών για μία σταθερή, αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των καιρών. Οι πολίτες είπαν πως δε θέλουν αστάθεια αλλά ζητούν καθαρές λύσεις και απενεργοποίησαν τη νάρκη της απλής αναλογικής σημειώνουν οι «γαλάζιοι».

Αυτό που υπογραμμίζεται από την Πειραιώς είναι πως επιβραβεύθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και απορρίφθηκε από τους ψηφοφόρους ο τοξικός λόγος. Επισημαίνεται δε, πως οι πολίτες θέλουν να ακούσουν λύσεις στα προβλήματα τους και όχι να δουν πολιτικές κοκορομαχίες. 

Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσει να πορεύεται και το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, ξεδιπλώνοντας μέχρι τις επόμενες εκλογές μια θετική ατζέντα και εστιάζοντας στην επόμενη ημέρα. «Το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι επόμενες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας

Το επόμενο διάστημα από την Νέα Δημοκρατία σκοπεύσουν να εστιάσουν στις κινήσεις, που θα γίνουν την επόμενη τετραετία στο κρίσιμο θέμα της οικονομίας με στόχο την ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των πολιτών. Παράλληλα βέβαια θα παρουσιάζουν όλο και εντονότερα μια σειρά πρωτοβουλιών  που έχουν αναληφθεί  για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας στην γεωπολιτική σκακιέρα και θα τονίζουν πως αυτές οι κινήσεις θα συνεχιστούν. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αποτελέσματα εκλογών 2023εκλογές 2023Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαεκλογέςειδήσεις τώραΚατερίνα Σακελλαροπούλου