Πολιτική|12.03.2019 08:27

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αγριεύει η κόντρα Νοτοπούλου - Ταχιάου

Εύρης Τσουμής

Στα άκρα η κόντρα Νοτοπούλου - Ταχιάου για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης. Σεξιστή χαρακτήρισε τον υποψήφιο της Ν∆ η Κατερίνα Νοτοπούλου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, επισηµαίνοντας σε δηλώσεις της πως ήταν «συνεργάτης και υπερασπιστής του Παπαγεωργόπουλου». Για «θλιβερό φαινόµενο, όχι µόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά» έκανε λόγο στην απάντησή του ο Νίκος Ταχιάος, ανεβάζοντας το θερµόµετρο της αντιπαράθεσης σχεδόν δυόµισι µήνες πριν από τις δηµοτικές εκλογές.

Ο υποψήφιος δήµαρχος Θεσσαλονίκης µε τη Ν∆ έκανε απαξιωτικές αναφορές προς το πρόσωπο της κυρίας Νοτοπούλου, χωρίς να την κατονοµάζει. Αναφέρθηκε σε κάποιες οι οποίες «εάν ξαφνικά φόρεσαν λευκά ταγιέρ και άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες του µετρό µε ταγιέρ και γόβες, αυτό δεν σηµαίνει ότι µπορούν να κάνουν παραινέσεις σε ανθρώπους των υπολοίπων κοµµάτων για τον τρόπο που ασκείται η πολιτική». Στο ίδιο µήκος κύµατος ήταν και η απάντηση της κυρίας Νοτοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «πολιτική και αυτοδιοικητική ασυναρτησία» του Νίκου Ταχιάου, δηλώνοντας το ίδιο απαξιωτικά: «Αλήθεια, έψαξε πολύ ο κ. Μητσοτάκης για να τον βρει; Ο κ. Ταχιάος παραµένει σεξιστής και την ηµέρα της γυναίκας». Ο τελευταίος απάντησε µε επιθετικό ύφος, τονίζοντας πως πρόκειται για φαινόµενο «θλιβερό όχι µόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά».

Ανταπάντηση

Το γάντι σήκωσε εκ νέου η Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ταχιάος µπορεί να θέλει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να ξεχάσει το παρελθόν και ο ίδιος να προσποιείται πως δεν θυµάται τον κ. Παπαγεωργόπουλο, οι πολίτες όµως τον θυµούνται ως συνεργάτη και υπερασπιστή του. Οι νεοδηµοκράτες ως εσωκοµµατικό τους αποστάτη».

Ολα ξεκίνησαν όταν µετά την ολοκλήρωση µιας ραδιοφωνικής αντιπαράθεσής του µε τον Γιάννη Μυλόπουλο, ο κ. Ταχιάος, χωρίς να αντιληφθεί ότι το µικρόφωνό του είχε ξεχαστεί ανοιχτό, µίλησε µε υβριστικούς χαρακτηρισµούς για τον πρόεδρο της Αττικό Μέτρο. Ο κ. Ταχιάος ζήτησε συγνώµη, αλλά η αντιπαράθεση δεν τελείωσε εκεί. «Το θέµα δεν είναι προσωπικό για να ξεπεραστεί µε µια συγνώµη. Αν η Ν∆ και ο αρχηγός της δεν τον αποµονώσουν και αν δεν καταγγείλουν δηµόσια αυτές τις πρακτικές της χυδαίας συµπεριφοράς και της φραστικής βίας, τότε χρεώνονται οι ίδιοι αυτές τις συµπεριφορές» σχολίασε ο κ. Μυλόπουλος. Χθες, πάντως, Ταχιάος και Νοτοπούλου έκαναν… ανακωχή. Βρέθηκαν την ίδια ώρα στα Κούλουµα στην περιοχή της Τούµπας και µάλιστα βγήκαν και φωτογραφία.

Μύνημα ενότητας από τον Γιώργο Ορφανό

Μήνυµα συνεργασίας έστειλε από την πλευρά του ο υποψήφιος για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός. «Δεν είµαι εδώ για να διχάσω, αλλά για να ενώσω. Το προσωπικό συµφέρον του καθενός δεν είναι το κυρίαρχο στην πόλη» είπε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθµό της Θεσσαλονίκης.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΚατερίνα ΝοτοπούλουΓιώργος ΟρφανόςΝίκος Ταχιάος