Πολιτική|26.05.2023 07:51

Εκλογές 2023: Συναγερμός στην Πειραιώς με μαραθώνιο συσκέψεων και μπαράζ περιοδειών

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Την Κυριακή των εκλογών οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν ξανά με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το γαλάζιο στρατόπεδο και τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και χαλαρότητα.

Ένα μπαράζ συσκέψεων είναι σε εξέλιξη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, όπου χαράσσεται βήμα - βήμα η στρατηγική που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από χθες βρίσκεται στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ένας νέος κύκλος περιοδειών.

Διαδοχικές συσκέψεις

Οι οργανωτικές συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη και το κατώφλι των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν ήδη οι υποψήφιοι του κόμματος στην Αττική. Κάτι ανάλογο θα γίνει σήμερα με τους υποψήφιους της περιφέρειας και θα ακολουθήσει μια ευρεία σύσκεψη όλων των υποψηφίων. Τα πρόσωπα που έχουν ρόλο κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Ακης Σκέρτσος (εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη), ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης καθώς επίσης και οι Γιάννης Σμυρλής και Νίκος Χαρδαλιάς. Να σημειωθεί πως την Κυριακή μετά την ορκωμοσία των βουλευτών θα υπάρξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με δεδομένο πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως δεν πρέπει να πέσουν οι ρυθμοί και να υπάρξει εφησυχασμός στους υποψηφίους. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει… προειδοποιήσει πως «αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες».

Στόχος της Πειραιώς είναι οι υποψήφιοι να συνεχίσουν να δίνουν με την ίδια ένταση την εκλογική μάχη με ομιλίες στην περιφέρεια τους αλλά και με μια εκστρατεία door to door, δηλαδή με επισκέψεις σε γειτονιές. Αυτό που τονίζεται είναι πως πρέπει για μία ακόμα φορά να γίνει σαφές πως πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο.

Οι επόμενοι σταθμοί Μητσοτάκη

Έναν νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Περιστέρι. Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας υπήρξε γαλάζια πρωτιά, σε αντίθεση με το 2019 που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσει την Τρίτη και την Τετάρτη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, η οποία στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε μπλε. Την Πέμπτη αναμένεται επίσκεψη σε γειτονιά της Αθήνας και ακολουθεί την Παρασκευή περιοδεία στη Θεσσαλία.

Μάλιστα ένας κύκλος περιοδειών θα υπάρξει σε όλη τη χώρα και από γνωστά ονόματα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης -παράλληλα με τις ομιλίες στις περιφέρειες τους - πρόκειται να κάνουν και επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά στην Κρήτη- που όπως ήδη αναφέρθηκε θα κάνει περιοδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης - αναμένεται προεκλογικά και επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενός προσώπου που μπορεί μα μιλήσει και σε ένα πιο κεντρώο ακροατήριο.

Το δίλημμα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες επισημαίνεται από την Νέα Δημοκρατία και τονίζεται πως πρέπει να σταλεί εκ νέου σαφές μήνυμα από τους πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου. «Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα προέκυπτε από αυτήν την κάλπη, πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί, αλλά σε συνθήκες όπου ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι πολύ πιθανόν, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει» έχει χαρακτηριστικά υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαεκλογέςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023εκλογές 2023