Πολιτική|26.05.2023 19:00

Εκλογές 2023 - Πιερρακάκης: Διεκδικούμε εντολή να σαρώσουμε το βαθύ κράτος την επόμενη τετραετία

Newsroom

Με μια ελαφρά παραλλαγή στίχου του Νικηφόρου Βρεττάκου έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου, με τη φράση «Εμείς, οι σε λίγο απερχόμενοι, αισθανόμαστε βαθιά συγκινημένοι και βαθιά ευγνώμονες που συνεργαστήκαμε μαζί σας». 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη «μεγάλη ποιοτική αλλαγή στον τρόπο που πλέον λειτουργεί το κράτος», κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, τόνισε τη σημασία του gov.gr, των απλουστεύσεων διαδικασιών, της εξέλιξης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, και κατέληξε λέγοντας ότι «διεκδικούμε εντολή να σαρώσουμε το βαθύ κράτος την επόμενη τετραετία σε όλα τα επίπεδα», αναφέροντας ότι αυτό οι πολίτες το εισπράττουν ως μια απολύτως εφικτή πραγματικότητα, για να φτάσει το κράτος και η Ελλάδα εκεί που της αξίζει. 

Ο πρώην Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, από την πλευρά του, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε κάθε μέρα να γίνεται η ζωή των πολιτών καλύτερη. «Ήταν δύο χρόνια γεμάτα με έντονες στιγμές, με προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αλλά νομίζω ότι το μεγάλο στοίχημα είναι εδώ, είναι παρόν, είναι η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους», είπε χαρακτηριστικά. 

Παραλαμβάνοντας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Σωκράτης Κάτσικας είπε πως βρίσκεται σε ένα χώρο τον οποίο αισθάνεται οικείο όχι πολιτικά, αλλά επαγγελματικά, καθώς γνωρίζεται με τους ανθρώπους του κλάδου. Αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που είναι «να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους μέχρι να έρθει ο φυσικός διάδοχος με πολιτική νομιμοποίηση».

Ο κ. Κάτσικας παρέλαβε - τόσο σε στικάκι όσο και σε φάκελο – τα σημειώματα που είχαν ετοιμαστεί από την απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου, και συγκεκριμένα το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2020 - 2023 που αφορά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ετήσιο σχέδιο δράσης του 2023, την Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, απολογιστικά σημειώματα για καθέναν από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, σύνοψη του έργου και μηνιαίες αναφορές της πορείας του gov.gr. Ακόμη, παρέλαβε αναλυτικό σημείωμα για την πορεία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και των σχεδίων που βρίσκονται ήδη σε υλοποίηση. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςειδήσεις τώραΚυριάκος Πιερρακάκηςπαράδοση-παραλαβή υπουργείουεκλογές 2023υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης