Πολιτική|26.05.2023 18:41

Εκλογές 2023 - Με τρακ στο υπουργείο Υγείας η Κοτανίδου – Τι της είπε ο Πλεύρης

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου να αναλαμβάνει πλέον χρέη υπουργού Υγείας από τα χέρια του Θάνου Πλεύρη.

Η νέα υπηρεσιακή υπουργός Υγείας εμφανίστηκε με ένα σχετικό στρες καθότι δεν έχει αναλάβει ξανά καθήκοντα υπουργού ή διοίκησης κάποιου Οργανισμού.

Ευχήθηκε μάλιστα παραλαμβάνοντας τη θέση από τον απερχόμενο Θάνο Πλεύρη, να μη συμβεί κάτι έκτακτο καθότι θα …αναγκαστεί να καλέσει την τέως πλέον ηγεσία για να βοηθήσει.

Ένας μήνας είναι θα περάσει είπε γελώντας η κ.Κοτανίδου δείχνοντας το άγχος της πρώτης φοράς στο υπουργείο Υγείας.

Πάντως στο πλευρό της Αναστασίας Κοτανίδου θα βρίσκονται οι Γενικοί Γραμματείς Γιάννης Κωτσιόπουλος για τα νοσοκομεία και ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τη δημόσια Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο καλωσόρισμά του ο Θάνος Πλεύρης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την καθηγήτρια ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενώ της ευχήθηκε καλή τύχη στο έργο της.

Στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό στο ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του στην Υγεία.

Εστίασε μάλιστα στον προσωπικό γιατρό, στις αλλαγές στα νοσοκομεία, στην κατ’ οίκον νοσηλεία, στα ποιοτικά κριτήρια στον ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την πανδημία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εμβολιασμούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστασία Κοτανίδουεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023Θάνος Πλεύρης