Πολιτική|30.05.2023 13:00

Αλέξης Γεωργούλης: Την Πέμπτη η απόφαση από την Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του

Newsroom

Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου αναμένεται να ψηφίσει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό. 

Ηδη σήμερα η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου έκανε το πρώτο βήμα αποφασίζοντας ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Πιο συγκεκριμένα, 19 Ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας, ενώ κανείς δεν ψήφισε κατά.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής μέσω των δικηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει τη χρονικότητα της αποκάλυψης των καταγγελιών. Μάλιστα, με τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έχει ζητήσει να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το σχετικό αίτημα από τις βελγικές αρχές τέλος Μαρτίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΕυρωκοινοβούλιοΑλέξης Γεωργούληςειδήσεις τώραολομέλειαάρση ασυλίας