Πολιτική|13.03.2019 17:34

Τσίπρας: Το φθινόπωρο θα γίνουν οι εκλογές - Η ΝΔ θα τις χάσει (vid)

Newsroom

Για ένα «ιστορικό σταυροδρόμι» μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή και πως το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015 δεν έμεινε μετέωρο. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί

«Να μην προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της και η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές.

«Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ», τόνισε.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως βρίσκονται ακόμη μπροστά μας κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες. 

«Φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους βουλευτές του, επισήμανε ότι «έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία».

Τι απαντά στον Αλ. Τσίπρα η ΝΔ

Για «θράσος» και «αλαζονεία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΝΔ.

πρωθυπουργόςεκλογέςΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατία