Πολιτική|14.06.2023 21:21

Εκλογές 2023: Στον «αέρα» το debate μετά το τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο με τους μετανάστες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μετά την ανακοίνωση για το τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου, τα σενάρια περί ακύρωσης του debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ισχυροποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάξεις για την διεξαγωγή της τηλεμαχίας εξέφραζαν από νωρίς το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι, την ώρα που τα κόμματα τηρούσαν στάση αναμονής.

Μετά όμως και την τελευταία εξέλιξη το πιθανότερο σενάριο είναι αύριο να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή προκειμένου να λάβει την απόφαση αναβολής. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν θα οριστεί νέα ημερομηνία για την επόμενη βδομάδα ή δεν θα γίνει καθόλου.

Εκλογές 2023 - Τσαπανίδου: «Συναινούμε στη μετάθεση του debate για λόγους εθνικού πένθους»

Ως προς το ενδεχόμενο λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους να υπάρξει θέμα ακύρωσης του debate, η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε στην ΕΡΤ: «Αν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα και τεθεί θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου, να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου».

«Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα να γίνει εν πάση περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες, φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

debateΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΒελόπουλοςΚΚΕΜέΡΑ25Ελληνική Λύσηειδήσεις τώραΠΑΣΟΚεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΝίκος ΑνδρουλάκηςΓιάνης ΒαρουφάκηςΖωή ΚωνσταντοπούλουΑλέξης ΤσίπραςΠλεύση ΕλευθερίαςεκλογέςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023