Πολιτική|14.06.2023 21:38

Εκλογές 2023 - Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα παρεμβαίνω ως πρώην πρόεδρος της Βουλής- Κανιβαλισμός και ανθρωποφαγία οι επιθέσεις για τους συνεργάτες μου»

Newsroom

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια αλλά και στενοί της συνεργάτες από πρώην στελέχη του κινήματος «Πλεύση Ελευθερίας» για τις ανακατατάξεις που έκανε στα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χαρακτήρισε «κανιβαλισμό» και «ανθρωποφαγία» τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια και οι στενοί συνεργάτες της και ειδικά ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

Μάλιστα και για τους τρεις έκανε ειδική αναφορά ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι οι βασικοί συνεργάτες της που θα αποτελέσουν «την επιτυχημένη και τη δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα» που θα «αλλάξει τα δεδομένα στη Βουλή και θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει πολλούς θεσμούς που έχουν ατονήσει».

Αυτοί που κάνουν επίθεση, πριν λίγες χειροκροτούσαν

«Αυτοί που σήμερα κάνουν επίθεση πριν λίγες ημέρες χειροκροτούσαν. Όλοι ήξεραν πως θα σχεδιαστούν από την αρχή τα ψηφοδέλτια και πως στόχος πως η αδιαπέραστη και ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα θα με πλαισιώσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρω και να θέσω σε κίνδυνο αυτή τη δέσμευση», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Απασφαλίζει» το άρθρο 97

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η Ζωή Κωνστανοπούλου στο άρθρο 97 όπου ως πρώην πρόεδρος της Βουλής (επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπεται η δυνατότητα να παρεμβαίνει επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα, όχι, δηλαδή, μόνο ως αρχηγός κοινοβουλευτικός κόμματος, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά της προέδρου του σώματος.

Οι 12λεπτες παρεμβάσεις

Μεταξύ άλλων τόνισε πως θα αξιοποιήσει 12λεπτες παρεμβάσεις σε κάθε θέμα που συζητείται στη Βουλή. Θα παρεμβαίνει στις ακροάσεις φορέων πριν την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν την κοινωνία, ενώ συμπλήρωσε πως θα συμμετέχει με δύο ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τη μία εξ αυτών να είναι η δική της, καθώς μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως πρώην πρόεδρος της Βουλής. «Με δεδομένο ότι έκανα σαφές πως θα αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες της πρώην προέδρου της Βουλής προς όφελος των πολιτών και με δεδομένη την κοινοβουλευτική μου εμπειρία θα κάνω το καλύτερο δυνατό», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θέλω τον Καραναστάση αδιαπραγμάτευτα δίπλα μου»

Σχετικά με τον στενό της συνεργάτη και σύντροφο της Διαμαντή Καραναστάση τόνισε: «Η προσωπική επίθεση που δέχτηκα ως γυναίκα και ως γυναίκα ως αρχηγού κόμματος - κινήματος που ολοένα και δυναμώνει. Είναι μία επίθεση που την περίμενα. Μόνο που τώρα εισέβαλαν άγρια με βάναυσο τρόπο στην προσωπική μου ζωή. Ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι ο άνθρωπος ιδρύσαμε μαζί την Πλεύση Ελευθερίας, που εμπνεύστηκε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες και σήκωσε στην πλάτη του κινηματικές δράσεις και πρωτοβουλίες, επικοινωνιακές δράσεις. Ήταν εκείνος που έτρεξε όλη την καμπάνια όλων των υποψηφίων το 2019 όντας και ο ίδιος υποψήφιος στην Α Αθήνα εκεί που είναι σήμερα. Ήταν πάντα πίσω από κάθε πρωτοβουλία με αγάπη, με έμπνευση, με αστείρευτες ιδέες τροφοδοτούσε το κάθε μας βήμα. Κι αυτό συνέβη σε δύσκολες στιγμές. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Διαμαντής Καραναστάσης σχεδίασε σε μικρό χρονικό διάστημα όλη μας την στρατηγική για να επικοινωνήσουμε την Πλεύση Ελευθερίας σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χάρις τον δικό του σχεδιασμό καταφέραμε να μιλάει ο κόσμος για την Πλεύση Ελευθερίας. Η συμβολή του είναι ανεκτίμητη. Έχει σηκώσει την Πλεύση Ελευθερίας όλα αυτά τα χρόνια και αυτόν τον άνθρωπο τον θέλω δίπλα μου αδιαπραγμάτευτα όσο κανέναν άλλο. Και τον θέλουν δίπλα τους αδιαπραγμάτευτα και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μας που γνωρίζουν πόσο ανεκτίμητος και αναντικατάστατος είναι», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο Μπιμπίλας μπορούσε να πάει σε πολλά κόμματα»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και για τον Σπύρο Μπιμπίλα: «Αυτές οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι κανιβαλικές. Αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω για δύο ακόμη που κανιβαλίζονται άγρια. Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν είναι τυχαίος. Είναι ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών που τον έχουν τιμήσει οι συνάδελφοι του με πλούσια κοινωνική δράση χωρίς δημοσιότητα. Θα μπορούσε να είναι άνετα στα ψηφοδέλτια πολλών κομμάτων αλλά εκείνος προτίμησε την Πλεύση Ελευθερίας όταν δεν υπήρχαν προοπτικές κοινοβουλευτικής καριέρας. Να σταματήσουν λοιπόν την ανθρωποφαγία του Σπύρου Μπιμπίλα».

«Και γυμναστής και προσωπικότητα»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που χαρακτήρισαν τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο γυμναστή της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Στο στόχαστρο μπήκε και ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος. Τον σπουδαίο πρωταθλητή Ευρώπης, αρχηγό της Ολυμπιακής αποστολής με μακροχρόνια δράση και στη προώθηση ιδεών του αθλητισμού. Ο Σπήλιος είναι κορυφαία προσωπικότητα του αθλητισμού, με αναγνώριση που κάποιοι τόλμησαν να τον αναφέρουν ως "γυμναστή". Πράγματι με ενέπνευσε να αθλούμαι αλλά η ιδιότητα του δεν είναι αυτή. Είναι μία ακτινοβόλα προσωπικότητα».

«Θα παρεμβαίνω και θα συναποφασίζω στη διάσκεψη των προέδρων»

Η Ζωή Κωνστοπούλου δεσμεύτηκε πως και οι τρεις που προανάφερε θα είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή.
«Θα ζωντανέψουμε τη Βουλή, θα φωτίσουμε τα ζητήματα, θα ενημερώσουμε τον κόσμο. Θα παρεμβαίνω στις συζητήσεις και θα συναποφασίζω στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και θα είμαι και αντιπρόεδρος του σημαντικού οργάνου που είναι το Ίδρυμα της Βουλής για θέματα εκπαίδευσης, μορφωτικά και συνολικά θέματα πολιτισμού και παιδείας που για μας είναι στο επίκεντρο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώραΖωή Κωνσταντοπούλουεκλογές 2023Πλεύση Ελευθερίαςεκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023Δημήτρης ΚουτσούμπαςΣπύρος ΜπιμπίλαςΚΚΕΠΑΣΟΚΒουλήΕλληνική ΛύσηΝίκος Ανδρουλάκης