Πολιτική|17.06.2023 06:55

Εκλογές 2023: Αγώνας μέχρι το τελευταίο λεπτό για τον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς θα δώσει τη μάχη της ανασυγκρότησης ο Αλέξης Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Το τελευταίο αξιοποιήσιμο εκλογικά Σαββατοκύριακο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου βρίσκει και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους να περιοδεύει σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στην B’ Πειραιώς και για την ακρίβεια στον Κορυδαλλό όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία. Νωρίτερα θα έχει παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν σταματούν να πιστεύουν στη δυνατότητα επίτευξης ενός καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος εκτιμώντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει «τρομάξει» από την προοπτική παντοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη και συνυπολογίζοντας πως με βάση τις απαντήσεις που δίνονται στις δημοσκοπήσεις 1 στους 4 ψηφοφόρους θα το σκεφτόταν να αλλάξει την ψήφο του (σε σχέση με τον Μάιο) στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Το γεγονός μάλιστα πως με βάση τα exit polls το 20% των πολιτών αποφάσισε στην κυριολεξία μέσα στο παραβάν τι θα ψηφίσει, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.200.000 ψηφοφόρους καταδεικνύει ότι η ψήφος τους δεν είναι «μπετοναρισμένη», ούτε σχετίζεται με μία συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική προτίμηση.

Εκλογές 2023: Κόμμα εξουσίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου φρόντισε να επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας και συμπλήρωμα της Δεξιάς, αλλά ένα κόμμα εξουσίας που καταθέτει με ευκρίνεια ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι σε εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. Έχει πει επίσης ότι το κόμμα του θα παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό για την τελευταία ψήφο ούτως ώστε να παραμείνει μία πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να ομιλεί για την «επόμενη ημέρα» στην Κουμουνδούρου. Εμφανίζεται προσηλωμένος για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και εξηγεί ότι η συζήτηση για το τι θα επακολουθήσει θα γίνει συντεταγμένα. Στην τελευταία του συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο Αλέξης Τσίπρας υπονόησε ότι η «επόμενη μέρα» όχι μόνο δε θα τον βρει να αποχωρεί από την ηγεσία αλλά έτοιμο να δώσει τη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Το να αφήσω πίσω μου μία παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας” είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω, αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω» είπε στην εφημερίδα επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου δεν τού δίνει το δικαίωμα λιποταξίας. Αντιθέτως, όπως λέει, θα μείνει για να κρατήσει το κόμμα ζωντανό και να εγγυηθεί την ανανέωσή του και την ανασυγκρότησή του.

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023εκλογέςΚΚΕεκλογές 2023Νίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕλληνική ΛύσηΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Βελόπουλοςαποτελέσματα εκλογών 2023ΣΥΡΙΖΑ