Πολιτική|25.06.2023 19:14

Εκλογές 2023 - exit poll: «Πολύ αρνητική εξέλιξη», το πρώτο σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για την ενίσχυση της ακροδεξιάς

Newsroom

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «μία πολύ αρνητική εξέλιξη για το σύνολο του προοδευτικού χώρου» και αναφέρονται στην ενίσχυση της ακροδεξιάς, εάν βεβαίως επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα, μετά τη γνωστοποίηση του exit poll.

Εκλογές 2023: Βαθιά ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ακροδεξιάς

Κάνουν, επίσης, λόγο για «πολύ ανησυχητικό σημάδι» και «ρίχνουν» την ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN.

Ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο τρόπος που έριξε στην προεκλογική αντιπαράθεση ευαίσθητα θέματα η ΝΔ -όπως οι υποψηφιότητες από τη Θράκη- ενίσχυσαν τελικά τα ποσοστά της ακροδεξιάς και έφεραν όλη την ενίσχυση του ακροδεξιού χώρου.

Παράλληλα, στέκονται στο ότι υπήρξε κενή περιεχομένου η παρέμβαση για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τη Βουλή.

Τέλος, αναγνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η μάχη είχε κριθεί τον Μάιο και ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπούν οι συσχετισμοί και υποστηρίζουν πως έχουν εντολή αξιωματικής αντιπολίτευσης και ετοιμάζονται να ασκήσουν μία αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές στο liveblog του ethnos.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕΣπαρτιάτεςΠΑΣΟΚΚυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023exit pollΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023Γιάνης ΒαρουφάκηςΗλίας ΚασιδιάρηςΒασίλης ΣτίγκαςΝέα ΔημοκρατίαΜέΡΑ25Νίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023εκλογέςΕλληνική ΛύσηΠλεύση ΕλευθερίαςΑλέξης ΤσίπραςΖωή ΚωνσταντοπούλουΚυριάκος Βελόπουλος