Πολιτική|03.07.2023 13:14

Η πρώτη ενημέρωση Μαρινάκη: Τι είπε για συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και Σπαρτιάτες - Ποια υπουργεία επισκέπτεται πρώτα ο Μητσοτάκης

Newsroom

Εκτός από το νέο Κοινοβούλιο, πρεμιέρα είχε σήμερα και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών ξεκαθάρισε ότι με αφορμή την ορκωμοσία των βουλευτών ότι οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν «πολιτικά και κοινοβουλευτικά». «Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση και τα fake news να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παράλληλα τόνισε ότι «στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι πολίτες έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή, στην προκοπή, στη δουλειά, τις ταχείες μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές στις εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Ερωτηθείς για τη σχετική τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη υπογράμμισε ότι αδιαπραγμάτευτη  η τήρηση της νομοθεσίας. «Όταν και όπου χρειάζεται δείχνουμε άμεσα αντανακλαστικά», σημείωσε. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι για εγκληματικές οργανώσεις και όσους έχουν καταδικαστεί», είπε. 

Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή και τα πρώτα υπουργεία που επισκέπτεται

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινάει στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 17:00 το απόγευμα. Σε αυτή θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Επίσης, ανακοίνωσε πως αύριο, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας, ενώ την Παρασκευή το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ακόμα γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου τέθηκε από τον Πρωθυπουργό το πλαίσιο λειτουργίας της Κυβέρνησης. Στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκαν οι στόχοι ανά χαρτοφυλάκιο. Συνολικά πρόκειται για 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του ταμείου ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις σε βάθος τετραετίας. Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης όπως είχαμε πει και προεκλογικά είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον Πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε.

Τι είπε για συντάξεις και Ρόδο

Ερωτηθείς για τη δήλωση Γεωργιάδη περί μέριμνας αναφορικά με τους συνταξιούχους που εργάζονται και ότι θα περικοπεί κι άλλο η παρακράτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως είναι κάτι που το εξετάζουμε. 

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον εργαζόμενο στη Ρόδο, κατέστησε σαφές πως η τήρηση της νομοθεσίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση.

«Μοναδικός μας αντίπαλος τα προβλήματα των πολιτών»

«Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε μπροστά για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν. Να προχωρήσουμε σε περισσότερες ακόμα αλλαγές που έχουν ανάγκη, να κάνουμε καθημερινά τη ζωή τους καλύτερη σε μία ακόμα πιο ισχυρή, πιο παραγωγική χώρα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τον μοναδικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών. Να στηρίξουμε την κοινωνία και να προωθήσουμε την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων με καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη», σημείωσε ο ίδιος.

Το μεταναστευτικό αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη συνάντησή του με τη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:

«Στο κέντρο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, βρέθηκε το ζήτημα του Μεταναστευτικού. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση, αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της -που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά σώζει χιλιάδες ζωές και στη μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Διαμήνυσε πως είναι άκρως σημαντική η εξάρθρωση των δικτύων διακινητών, κάτι που πλέον αποτελεί και κοινή ευρωπαϊκή παραδοχή.

Κοινό κείμενο συμπερασμάτων αναφορικά με το μεταναστευτικό δεν εκδόθηκε καθώς διατυπώθηκαν διαφωνίες από πλευράς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα η οποία τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρώπης με τη χώρα μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden

Την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία μετά την επανεκλογή του είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας όπως και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο στην περιοχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλήεκλογές 2023Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκης