Πολιτική|03.07.2023 17:00

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την... θέση των «Σπαρτιατών»: Στέλνουν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός πως οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» κάθονται έδρανα πίσω ακριβώς από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή όταν ήταν στο Κοινοβούλιο κάθονταν ακριβώς πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, η πλειοψηφία φαίνεται πως δεν ήθελε καμία ταύτιση με το κόμμα του Βασίλη Στίγκα καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σπαρτιάτες κάθονται πιο… αριστερά όχι μόνο από τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και από τη «Νίκη».

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Όλγα Γεροβασίλη ήδη συνομίλησε με τον Κ. Τασούλα προκειμένου να εκφράσει τις ενστάσεις του σχετικά με τη νέα χωροταξία ενώ ο νέος επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελος αναμένεται να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Ο κ. Τασούλας, πάντως, ξεκαθάρισε στην κυρία Γεροβασίλη ότι θα έχει δει το ζήτημα το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Αναλυτικά η νέα χωροταξία

  • Στα ορεινά της Βουλής κάθονται τόσο οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης όσο και οι βουλευτές της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών. Ειδικότερα, η νέα χωροταξία της Βουλής έχει ως εξής:
  • Στα δεξιά έδρανα κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πίσω τους κάθονται οι βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης.
  • Πίσω από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ κάθονται οι βουλευτές της «Νίκης» ενώ δίπλα τους και προς τα Αριστεράς βρίσκονται οι βουλευτές των Σπαρτιατών, οι οποίοι έχουν πάρει θέση πίσω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τέλος η Ζωή Κωσταντοπούλου κάθεται πίσω από το ΚΚΕ στα τέρμα αριστερά έδρανα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΒουλήΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώραΣπαρτιάτες