Πολιτική|21.07.2023 18:38

Εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλή το νομοσχέδιο για τους απόδημους - Αρχές της εβδομάδας η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με ευρεία πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί για την ψήφο των απόδημων. Το σχέδιο νόμου πλέον οδεύει προς την Ολομέλεια, με τη σχετική ψηφοφορία να αναμένεται είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη, ανάλογα με τον αριθμό των ομιλητών.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ.

Νωρίτερα, οι ομογενειακές οργανώσεις είχαν ταχθεί υπέρ των ρυθμίσεων. «Είμαστε η ψυχή και φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Προβάλουμε και στηρίζουμε τα εθνικά θέματα. Το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον. Έχουμε περιουσίες και συγγενείς. Άρα ουσιαστικός δεσμούς.

Να ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές το νόμο και να καθιερώσουμε την επιστολή ψήφο», τόνισε η Σέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στην οποία προβλέπεται η δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων ,ούτως ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού, να εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους,

ψήφος αποδήμωνειδήσεις τώραΒουλή