Πολιτική|26.07.2023 18:41

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Newsroom

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης.

Με μια αναφορά στους δύο αδικοχαμένους πιλότους άρχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «H συνεδρίαση γίνεται υπό του πένθους για την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις φωτιές. Υποκλινόμαστε στους δύο πιλότους που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές. Να τους τιμήσουμε χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας», σημείωσε και προσέθεσε ότι πρόκειται για μια άνιση μάχη με φύση, η οποία όμως αποδεικνύει ότι το κράτος είναι παρών, όχι χωρίς αδυναμίες. «Παρούσα θα είναι και η Πολιτεία τις επόμενες μέρες δύσκολες ημέρες. Ζητάω επιφυλακή, η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει . Συμπαραστάτες θα πρέπει να είναι  η τοπική αυτοδιοίκηση  και οι πολίτες», σημείωσε.  

«Ζητώ απόλυτη επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες»

«Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στην διάθεσή του. Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες» σημείωσε.

«Γι' αυτό και ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική τους συμπεριφορά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υλοποίηση της δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο προυπολογισμός των νέων μέτρων φθάνει το 1,1 δισ ετησίως και τα 4,4 δις στην τετραετία. «Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» και προσέθεσε με νόημα: «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας». Σύμφωνα με τον ίδιο πλέον οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν, ενώ κάποια στιγμή η ακρίβεια θα φύγει. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήμέτρα στήριξηςειδήσεις τώρα