Πολιτική|29.07.2023 22:26

Ακόμη δεν βγήκε «λευκός καπνός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς βλέπει την πιθανή υποψηφιότητά του ο Νίκος Παππάς και το όνομα για την Περιφέρεια Αττικής

Newsroom

Οι τέσσερις υποψηφιότητες που συζητήθηκαν στην Κουμουνδούρου για τον Δήμο Αθηναίων, αυτές του Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, του Κώστα Τσουκαλά και της Όλγας Μπαλαούρα, δεδομένων των συσχετισμών στο εσωτερικό του κόμματος δεν έφεραν «λευκό καπνό».

Έτσι, μετά από πολλές ώρες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βολιδοσκοπήσει εκ νέου για τις προθέσεις του τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά που αποτελούσε και την αρχική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων, όπως μεταδίδει ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN.

Πάντως, από τη γεμάτη εντάσεις, μαραθώνια, συνεδρίαση της Π.Γ. προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ότι ο κ. Παππάς δεν είναι αρνητικός για την υποψηφιότητά του. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει μαζί του στις αρχές της εβδομάδας τριμελής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για το πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, τον επί 25 χρόνια δήμαρχο Νίκαιας, Γιώργο Ιωακιμείδη.

Δύο συνεδριάσεις της Π.Γ. κατέληξαν σε αδιέξοδο στην αναζήτηση κοινού τόπου για το Δήμο της Αθήνας, με πέντε ονόματα να βρίσκονται να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι:

Κώστας Ζαχαριάδης
Νίκος Φίλης
Κώστας Τσουκαλάς
Όλγα Μπαλαούρα
Πέτρος Φιλίππου

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΝίκος Παππάς