Πολιτική|30.08.2023 12:49

Και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση κατά Παπαχρήστου: «Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι»

Newsroom

Και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, κάνοντας λόγο για «αποτρόπαιες πράξεις» και τονίζοντας την ανάγκη «να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται αρχικά: «Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

«Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο», συμπληρώνεται και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Η καταγγελία Παπαχρήστου

Επίθεση από εφοπλιστή και τους μπράβους του, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, ο εφοπλιστής με τη συνοδεία του τον πλησίασε, τον αιφνιδίασε και τον χτύπησε με γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εφοπλιστής φέρεται να απείλησε τον δημοσιογράφο, ενώ «ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του».

Στη συνέχεια και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον κ. Παπαχρήστο, ο εφοπλιστής, με τους μπράβους του, εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, που εφημέρευε, όπου μεταφέρθηκε, μετέβη αργά το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

εφοπλιστήςεπίθεσηδημοσιογράφοςΠΑΣΟΚειδήσεις τώρα