Πολιτική|01.09.2023 18:41

Γιάννης Σγουρός: Διέγραψε υποψήφιο μετά από χυδαία ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη

Newsroom

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε σήμερα τη διαγραφή, από το ψηφοδέλτιό του, του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Μπέλλα. Είχαν προηγηθεί τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε ο Γιάννης Μπέλλας, κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Την υπόθεση είχε αναδείξει, μέσω ανάρτησής του στα social media, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε μέσω Facebook πως, «ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπέλλας με τις απαράδεκτες και προκλητικές δημόσιες αναρτήσεις του έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξής μας, από την οποία και διαγράφεται άμεσα». «Τέτοιου είδους ομοφοβικές και χυδαίες δηλώσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές παρά μόνον να καταδικάζονται απερίφραστα», υπογράμμισε.

 

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και η παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση». Σε αυτήν, υπό μορφή υστερόγραφου, τονίζεται πως, «η παράταξή μας έχει δημιουργική ιστορία 20 ετών στην αυτοδιοίκηση. Πορεύθηκε πάντα με αρχές και αξίες, με σεβασμό στους θεσμούς και τα δικαιώματα των πολιτών τα οποία υπερασπίζεται καθημερινά. Συνεπώς δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν...».

Την ίδια στιγμή, τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη οριστικοποιηθεί οπότε παραμένει ανοιχτό το κατά πόσο θα ισχύσει, με τον Μιχάλη Μπέλλα, ό,τι ίσχυσε και με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στις εθνικές εκλογές, όταν και αποπέμφθηκε τις τελευταίες μέρες από τη μάχη. Από την παράταξη Σγουρού, πάντως, σημειώνεται ότι, ο Μπέλλας, έχει διαγραφεί.

Ιωακειμίδης:  «Ο ρατσισμός δεν περιορίζεται μόνο στην ακροδεξιά»

«Η χυδαία και ομοφοβική ανάρτηση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου του κ. Σγουρού, Μιχάλη Μπέλλα, απλά επιβεβαιώνει ότι ο ρατσισμός και η ομοφοβία δεν περιορίζονται μόνο στην ακροδεξιά», ανέφερε, το πρωί της Παρασκευής (01/09), σε ανάρτησή του στα social media ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης μετά τα ομοφοβικά σχόλια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είναι χρέος όλων μας αντίστοιχα φαινόμενα να απομονώνονται και να καταδικάζονται χωρίς αστερίσκους», προσθέτει ο ίδιος και αναφέρει καταληκτικά: «Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι η άμεση αποδοκιμασία και η αποπομπή του από τον κ. Σγουρό».

υποψήφιοςδιαγραφήαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώραομοφοβίαΠεριφέρεια ΑττικήςΓιώργος ΙωακειμίδηςΓιάννης Σγουρός