Πολιτική|20.03.2019 09:29

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζουν στροφές, ανεβαίνει και η ένταση ενόψει εκλογών

Εύρης Τσουμής

Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι για τον Δήµο Θεσσαλονίκης. Ολοι πλέον είναι στις τελευταίες διεργασίες για να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ετοιµάζουν τα εκλογικά τους κέντρα και προχωρούν στις κεντρικές εκδηλώσεις τους, µε τους τόνους της αντιπαράθεσης να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο υποψήφιος της Ν∆ κατήγγειλε προσπάθεια για προσλήψεις από το παράθυρο...

Σήµερα στις 7 το απόγευµα η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγµατοποιήσει την πρώτη ανοιχτή κεντρική εκδήλωσή της στους χώρους της ∆ΕΘ, όπου θα παρουσιάσει στοιχεία του προγράµµατός της για τη Θεσσαλονίκη. Η κυρία Νοτοπούλου ανακοίνωσε τη συµµετοχή στο ψηφοδέλτιό της του δρος Οικονοµικής Ιστορίας, συγγραφέα και αρθρογράφου Ευάγγελου Χεκίµογλου, ο οποίος σήµερα είναι έφορος στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και επιµελείται σειρά εκθέσεων και εκδόσεων.

Από το 1988 διατέλεσε διευθυντής των ιδρυµάτων: Πολιτιστικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας, Αγιορειτική Φωτοθήκη, Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηµατιών Βορείου Ελλάδος, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς και της ιστορικής επιθεώρησης «Θεσσαλονικέων Πόλις» (τόµοι 1-23) και του εκδοτικού οίκου Tempus Fugit. Βασικός άξονας της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Νοτοπούλου αποτελεί η προσπάθεια να συγκροτηθεί ένας προοδευτικός άξονας στις προσεχείς εκλογές, έτσι ώστε να µην επιστρέψει η πόλη στο παλιό, στον σκοταδισµό και στην οπισθοδρόµηση. Χθες ο υποψήφιος της Ν∆, Νίκος Ταχιάος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, της απάντησε: «Κάτι πρέπει να πει και η κυρία Νοτοπούλου. Ποιος σκοταδισµός; Και από πού ως πού αυτός υπηρετείται από µένα; Πρόκειται για µια φιλολογία η οποία υπηρετεί το δικό της αφήγηµα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Ταχιάος κατήγγειλε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν προσπάθειες ώστε να γίνουν προσλήψεις «από το παράθυρο» και πως υπάρχουν παρασκηνιακές -και όχι µόνο- συζητήσεις µεταξύ υποψήφιων δηµάρχων, οι οποίοι είναι και δηµοτικοί σύµβουλοι, µε εργαζόµενους στην καθαριότητα και αφορά την εργασιακή σχέση των τελευταίων. Ο κ. Ταχιάος υπογράµµισε πως δεν θα δεχθεί µονιµοποιήσεις που γίνονται προεκλογικά και µε έµµεσο τρόπο. Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στο επιτελείο του Γιώργου Ορφανού.

Οι επαφές του τελευταίου µε στελέχη από όλους τους χώρους, τα οποία θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του, είναι συνεχείς, ενώ προχωράει και η κατάρτιση του προγράµµατός του για το σύνολο της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Ορφανός θα πραγµατοποιήσει την επόµενη µεγάλη εκδήλωσή του στις αρχές Απριλίου. Το εκλογικό του κέντρο ετοιµάζει και ο Σπύρος Βούγιας. Το στρατηγείο του θα είναι η παλιά ψησταριά, το «Αριστον», γνωστό για τα σουτζουκάκια του στη Θεσσαλονίκη στον πεζόδροµο της ∆ηµητρίου Γούναρη κάτω από την οδό Τσιµισκή. Χθες ο Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε τη συµµετοχή στον συνδυασµό του «ΠΟΛΗχρωµη Θεσσαλονίκη» του διευθύνοντος συµβούλου στην Αναπτυξιακή της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, Χρυσόστοµου Καλογήρου

Σπύρος ΒούγιαςΚατερίνα ΝοτοπούλουΝίκος ΤαχιάοςΓιώργος Ορφανός