Πολιτική|10.09.2023 11:00

Κακοκαιρία Daniel: Ανακοινώνει μέτρα στήριξης από τη Θεσσαλία σήμερα ο Μητσοτάκης

Newsroom

Από τη Θεσσαλία, στις 19:00 σήμερα, Κυριακή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από το Συντονιστικό Κέντρο.  

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι Γιάννης Μπρατάκος και Θοδωρής Λιβάνιος που βρίσκονται ήδη στην πόλη από την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα την Παρασκευή.

Σε Καρδίτσα και Λάρισα θα μεταβεί σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργούδεν θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί», δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Στον Έβρο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός 

Αντίστοιχα, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Έβρο. Θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων. 

μέτρα στήριξηςκακοκαιρίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΘεσσαλίαπλημμύρεςειδήσεις τώρακακοκαιρία Daniel