Πολιτική|12.09.2023 07:23

Στις πληγείσες περιοχές της κακοκαιρίας Daniel αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Αντιδράσεις για την απουσία στη ΔΕΘ και οι περιοδείες των υποψηφίων

Βούλα Κεχαγιά

Στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία και όχι στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ πηγαίνει σήμερα διπλή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών στους πληγέντες από τα ακραία φαινόμενα νομούς.

Η Κουμουνδούρου αντιδρά εντονότατα στο γεγονός πως η διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης σε συνεννόηση με την κυβέρνηση παραχώρησε στον κ. Μητσοτάκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για ομιλία και συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Έκθεσης μολονότι την Κυριακή το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει δια της γραμματέως του Ράνιας Σβίγκου να δοθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλου. Η ΔΕΘ δεν έκανε πίσω ακόμη κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή υπενθύμισε πως στη βάση του εθιμικού δίκαιου το δεύτερο Σαββατοκύριακο παραχωρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση για να απαντήσει επί της ουσίας στις εξαγγελίες και ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα, υπέδειξε τη σημερινή ημέρα, ως την κατάλληλη για να επισκεφθεί ο κ. Φάμελλος τη ΔΕΘ κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία απέρριψε κατηγορηματικά επιμένοντας για ομιλία το βράδυ του Σαββάτου. Με βάση αυτά τα δεδομένα θα είναι η πρώτη φορά που κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα «περάσει» από το βήμα της ΔΕΘ ούτως ώστε να απαντήσει ή σχολιάσει τις κυβερνητικές εξαγγελίες και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη με τις πλημμύρες να έχουν «βουλιάξει» μία ολόκληρη περιφέρεια της χώρας.

Αντί λοιπόν να μεταβεί σήμερα, Τρίτη, στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Το πρώτο κλιμάκιο με επικεφαλής τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη και αποτελούμενο από τους Ευάγγελο Αποστολάκη, Χρήστο Γιαννούλη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών του κόμματος θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και τη Λρισα. Το δεύτερο κλιμάκιο με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο και αποτελούμενο από τους Βασίλη Κόκκαλη, Πέτη Πέρκα, Αθηνά Λινού, Μαρίνα Κοντοτόλη και μέλη της ΚΕ και των νομαρχιακών Επιτροπών θα επισκεφθούν Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα. Και τα δύο κλιμάκια θα παραχωρήσουν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συντεταγμένα επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος επανεκκινούν τις περιοδείες τους και τις ομιλίες τους.

Όλα δείχνουν πως εκτός ενός νέου απροόπτου η διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με βάση την απόφαση για μετάθεσή της κατά μία εβδομάδα λόγω των καταστροφών στο θεσσαλικό κάμπο. Η Έφη Αχτσιόγλου έχει προγραμματίσει περιοδεία στον Έβρο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη, ο Νίκος Παππάς θα μιλήσει αύριο σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά και ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία που ακυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των πλημμυρών.

Στην Κουμουνδούρου είναι κοινός τόπος πως τα δραματικά γεγονότα με τις πλημμύρες της Θεσσαλίας που οδήγησαν στην απόφαση μετάθεσης κατά μία εβδομάδα των εκλογών για την ηγεσία έχουν εκ των πραγμάτων αποσύρει το ενδιαφέρον των προηγούμενων ημερών από τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεγάλο στοίχημα παραμένει η συμμετοχή και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί με πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες.

πλημμύρεςΔΕΘ 2023ΣΥΡΙΖΑκακοκαιρία Daniel