Μάντζος: Σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία για το Κυπριακό - Καμία αναφορά από τον Κ. Μητσοτάκη
Newsroom«Η εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε -έστω και τυπικής- αναφοράς του πρωθυπουργού, στο κυπριακό ζήτημα, στις σημερινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Μάντζος πρόσθεσε ότι «καμία προοπτική κατευνασμού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει αφωνία εκ μέρους της χώρας μας, ιδίως μετά τις προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για διχοτόμηση του νησιού και διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους -γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος επανέλαβε «την πάγια θέση ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, η δε επίλυσή του πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με διαφύλαξη της νομικής προσωπικότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».
- Ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 29χρονος σε αμόκ σπάει πάνω από 30 παρκαρισμένα αυτοκίνητα
- Επίθεση στην Ουάσιγκτον: Τα κενά ασφαλείας που έβαλαν τον Τραμπ σε κίνδυνο - Φόβοι αύξηση της πολιτικής βίας
- Υποκλοπές: «Κουκούλωμα» και «συγκάλυψη» καταγγέλλουν νομικοί
- Τέμπη: Εκρηκτικό κλίμα στο δικαστήριο - Η δήλωση παράστασης του Δημοσίου που προκάλεσε οργή