Πολιτική|26.09.2023 14:00

Συνάντηση Κασσελάκη με Αχτσιόγλου: «Δεν μπορώ να αναλάβω κάποια θέση» - Θετικό το κλίμα

Newsroom

Θετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο όπως έγινε γνωστό η μέχρι πρότινος υποψήφια για την προεδρία έκανε γνωστό πως δεν μπορεί να αναλάβει κάποια θέση.

Η κυρία Αχτσιόγλου ειδικότερα είπε: «Δεν έχω την ενέργεια να αναλάβω κάποια άλλη θέση πέρα από αυτήν που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του τομέα Αθηνών. Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Νομίζω ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει και να το λέει αυτό θαρρετά».

«Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ για να συζητάμε ο,τιδήποτε». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης της είπε να αναλάβει όποια θέση θέλει, δεν εννοούσε βέβαια τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινώσει την παραμονή του Σωκράτη Φάμελλου εκεί.

«Κάναμε μια γενική κουβέντα δεν περάσαμε σε πιο ειδικά, του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του μεγάλου φόρτου που υπέστην  το προηγούμενο διάστημα. Άρα είναι προσωπική απόφαση αμιγώς», είπε η κ. Αχτσιόγλου χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό.

Η συζήτηση Κασσελάκη με Φάμελλο

Όπως έχει ήδη αναφερθεί o Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Aυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε το πρωί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής της ΚΟ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους: 

Φάμελλος: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής, θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μας έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της Κ.Ο πάντα για το καλό του τόπου

Φάμελλος: Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα

Κασσελάκης: Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους

Η εποχή Κασσελάκη ξεκίνησε με αλλαγές στο κόμμα 

O νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησε να τοποθετεί τις πρώτες ψηφίδες στο παζλ της ομάδας των στενών συνεργατών του σε κόμμα και Βουλή. Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη διαβεβαίωσή του ότι θα τιμήσει την “παρακαταθήκη” που τού παραδίδεται μετέβη στην Κουμουνδούρου όπου είχε τις πρώτες συσκέψεις με το επιτελείο του, ενώ αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι καθήκοντα νέας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει η έμπειρη σε θέματα Τύπου, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Δώρα Αυγέρη, χρέη διευθυντή του πολιτικού του γραφείου θα ασκεί ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης και επίσης ότι τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταλάβει ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.

Κατά τις πληροφορίες του “Ethnos.gr” ο Στέφανος Κασσελάκης θα περνάει πολλές ώρες της ημέρας στο Κοινοβούλιο αξιοποιώντας το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό υποδηλώνει και μία διάθεσή του να βρίσκεται κοντά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και συγχρόνως να έχει επαφή με τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τις πρωτοβουλίες εντός Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Επομένως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διασαφηνιστεί και το σχήμα που θα πλαισιώσει το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 

Για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας συζητείται το όνομα της Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος φαίνεται πως θα παραμείνει ο Νίκος Παππάς ρόλο που φέρεται να έχει προτείνει και ο ίδιος για τον εαυτό του αποφεύγοντας να διεκδικήσει οποιαδήποτε άλλη θέση. Επίσης, καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης. (Σημειωτέον πως ο κ. Μαμουλάκης έως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τσακαλώτου και στη συνέχεια δήλωσε την υποστήριξή του προς τον κ. Κασσελάκη). Κατά ορισμένες πληροφορίες κομβικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο Παύλος Πολάκης που θα συναντηθεί σήμερα με τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς να έχει διασαφηνιστεί εάν αυτός ο ρόλος θα είναι στη Βουλή ή στο κόμμα. Πάντως, από το περιβάλλον του νέου προέδρου επισημαίνεται ότι ο Στ. Κασσελάκης αναγνωρίζει την συνδρομή του βουλευτή Χανίων στην εκλογή του και στο γεγονός ότι κατέγραψε συντριπτικά ποσοστά στις εσωκομματικές κάλπες στην εκλογική περιφέρεια Πολάκη.

Καθήκοντα κοντά στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενδεχομένως σε πρώτη φάση και συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης.

Στέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΈφη Αχτσιόγλου