Πολιτική|29.09.2023 15:52

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Με τον κ. Χαρδαλιά μοιραζόμαστε κοινό αξιακό κώδικα – Προτεραιότητά μου ο άνθρωπος

Newsroom

«Προτεραιότητα μου είναι ο άνθρωπος και η πολιτική που θα ασκήσω εφόσον εκλεγώ θα είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική», λέει η γνωστή ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο ethnos.gr σχετικά με την απόφασή της να κατέλθει υποψήφια στις Περιφερειακές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική.

Παράλληλα, η κ. Παλαιολόγου σημειώνει ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί κανείς να βοηθήσει σε ουσιαστικό επίπεδο έχοντας καλύτερη και πιο άμεση επαφή με τους πολίτες και υπογραμμίζει ότι μοιράζεται κοινό αξιακό κώδικα με τον κ. Χαρδαλιά και για αυτό αποφάσισε να αποδεχθεί την πρότασή του.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία. Είχα έντονο το αίσθημα της ευθύνης και γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε πολίτης που θέλει να είναι ενεργός οφείλει να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει ουσιαστική δράση. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που μπορώ να κάνω πράξη όσα θέλω και αυτό με οδήγησε στην απόφασή μου να θέσω την υποψηφιότητά μου.

Είστε υποψήφια με την παράταξη «Αττική Μπροστά» και επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά. Τι είναι αυτό που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρότασή του;

Μου έγινε μία πρόταση που πραγματικά με αφορά. Στην Περιφέρεια και γενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορείς να βοηθήσεις σε ουσιαστικό επίπεδο έχοντας καλύτερη και πιο άμεση επαφή με τους πολίτες. Γι’ αυτό και αποφάσισα να μπω στον πολιτικό στίβο μετά την τιμητική πρόταση που μου έγινε. Με τον Νίκο Χαρδαλιά έχουμε κοινό αξιακό σύστημα. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο πραγματικά εκτιμώ. Έχει αποδείξει ότι είναι εργατικός, ικανός και αποτελεσματικός και έχει τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία που τον κάνει κατάλληλο για την θέση του Περιφερειάρχη.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Προτεραιότητα μου είναι ο άνθρωπος και η πολιτική που θα ασκήσω εφόσον εκλεγώ θα είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική. Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με το πολιτιστικό κομμάτι της περιφέρειας, καθώς λόγω της επαγγελματικής μου ταυτότητας θεωρώ πως μπορώ να ανταπεξέλθω επάξια. Σε κοινωνικό επίπεδο με απασχολεί ιδιαίτερα η οικολογική συνείδηση των πολιτών καθώς και οι κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά και αδέσποτα. Τα παραπάνω είναι τομείς που είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και θα ήθελα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνω κάτι πάνω σε αυτά.

Περιφέρεια ΑττικήςΑλεξάνδρα ΠαλαιολόγουΝίκος Χαρδαλιάςαυτοδιοικητικές εκλογές