Πολιτική|09.10.2023 13:00

Μαρινάκης για εκλογές: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Μπέου - Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Αυτές τις δηλώσεις τις καταδικάζουμε απερίφραστα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος σε όσα είπε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Τις χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτες, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος σε τηλεοπτική του εμφάνιση αλλά και δύο ακόμα Υπουργοί έπραξαν το ίδιο.

«Θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε εκφορά λόγου», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «σημασία έχει να μην καταδικάσουμε κάποιες συμπεριφορές και να ανεχόμαστε αντίστοιχες ή παρόμοιου τύπου συμπεριφορές. Να είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε βία λεκτική η σωματική», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι οι πολίτες με την ψήφο τους στις Περιφέρειες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, γιατί παρά τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. «Η κοινωνία θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, πιστή στις δεσμεύσεις της και με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», επισήμανε.

Ειδική αναφορά στη Θεσσαλία

Ακόμα έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, θύμισε ότι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου καταβλήθηκαν 7,2 εκ. ευρώ, ως πρώτη αρωγή, σε 1.757 συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία.  Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν κάλυψη της οικοσκευής νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και το σχήμα στεγαστικής συνδρομής ύψους 116 εκ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς. Συνολικά έχουν καταβληθεί 46,5 εκατομμύρια ευρώ σε 9.048 συμπολίτες μας.  Επίσης, από τη Δευτέρα, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, θα ανοίξει και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στον πάγιο εξοπλισμό και κεφάλαιό τους. Έτσι, από την άλλη εβδομάδα, οι εν λόγω αγρότες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για να λάβουν πρώτη αρωγή, 2.000 ευρώ, έναντι της κρατικής αρωγής που θα λάβουν για τις απώλειες στον εξοπλισμό τους, στα μηχανήματα, στα εμπορεύματα, στα πάγια, στο έγγειο κεφάλαιο και αντίστοιχα μέσα παραγωγής.

Οι καταβολές των αποζημιώσεων γίνονται με ταχύτητα ως αποτέλεσμα του εντατικού έργου ελέγχων των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, αλλά και των στελεχών της ΑΑΔΕ, για τη διαδικασία αυτόματου εντοπισμού. Επιπλέον, ξεκίνησε την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων, μέσω του gov.gr, για προσωρινή στέγαση με επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για τους πολίτες των οποίων η οικία έχει πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έπληξαν την χώρα μας.

ειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑαυτοδιοικητικές εκλογέςΑχιλλέας ΜπέοςΠαύλος ΜαρινάκηςΠαύλος Πολάκης