Πολιτική|13.10.2023 07:18

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης συναντά στελέχη της μειοψηφίας πριν φύγει για τις ΗΠΑ - Έρχεται εσωκομματική καταιγίδα

Βούλα Κεχαγιά

Συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος είχε χθες ο Στέφανος  Κασσελάκης μία ημέρα μετά το επίσημο «όχι» της μειοψηφίας στην ανάληψη καθηκόντων στους τομείς της κοινοβουλευτικής ομάδας, την προεδρική προειδοποίηση πως όσοι υπονομεύουν θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων και την όχι και τόσο ευγενική υπενθύμιση της Ομπρέλας πως τον κύριο λόγο για τις υποψηφιότητες τον έχει η Κεντρική Επιτροπή. Το απόγευμα πάντως μιλώντας σε εκδήλωση στο Κερατσίνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στο Συνέδριο του κόμματος δεν θα γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά θα είναι ένα Συνέδριο για την κοινωνία. Είπε επίσης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για όσους τον κατηγορούν πως εγκαταλείπει τις αριστερές πολιτικές ότι το «αριστερόμετρο» συνιστά μία δεξιά πρακτική. 

Η μόνη απάντηση που δόθηκε χθες από την Κουμουνδούρου στα σενάρια περί συγκέντρωσης υπογραφών από μέλη της ΚΕ που επιθυμούν- σύμφωνα με τα σενάρια- να καθαιρέσουν τον νέο πρόεδρο ήρθε από την εκπρόσωπο του κόμματος Δώρα Αυγέρη η οποία σχολίασε δηκτικά πως «στα πραξικοπήματα μάς έχει συνηθίσει ιστορικά η κακιά Δεξιά, όχι η καλή Αριστερά». Η ίδια σε σχέση με την προειδοποίηση Κασσελάκη προς τους υπονομευτές είπε ότι δεν ήταν τελεσίγραφο αλλά ένα μήνυμα προς όλους για το πώς θα πορευτεί το καράβι με αυτόν στο τιμόνι, ως πρώτο μεταξύ ίσων.

Ο Κασσελάκης συναντά στελέχη της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει για ΗΠΑ 

Οι συναντήσεις της ηγεσίας με πρωτοκλασάτα στελέχη -λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ- γίνονται διότι επιθυμεί να τούς γνωρίσει καλύτερα, να συζητήσει μαζί τους αλλά και να εξετάσουν από κοινού τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο κόμμα. Κατά τις πληροφορίες του Ethnos. gr ο κ. Κασσελάκης προτίθεται πριν από το ταξίδι του να συναντήσει και προβεβλημένα στελέχη της μειοψηφίας σε μία προσπάθεια να κατανοήσει τις ενστάσεις τους ή και να περιορίσει τις αντιπαραθέσεις. Πάντως, σήμερα το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Οι επαφές του νέου αρχηγού με κομματικά στελέχη θα συνεχιστούν και το Σάββατο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κάνει το τραπέζι στα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που έβαλαν την υπογραφή τους για να κατατεθεί η υποψηφιότητά του στο Διαρκές Συνέδριο. Επιτελείς του νέου προέδρου αποσυνδέουν την κίνηση αυτή από τη φημολογία για συγκέντρωση υπογραφών από το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να τεθεί θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας, σύμφωνα πάντα με το Καταστατικό.

Έρχεται εσωκομματική καταιγίδα

Βεβαίως, ακόμη κι αν οι τελευταίες ώρες κυλούν σε συνθήκες σχετικής ηρεμίας όλοι πιστεύουν ότι η ερχόμενη Τετάρτη θα είναι ημέρα για την εκδήλωση της τέλειας εσωκομματικής καταιγίδας. Είναι ημέρα που προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Στέφανο Κασσελάκη που θα συντονίζει τη συζήτηση στο όργανο μέσω zoom καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Σ’ αυτήν τη συνεδρίαση, την πρώτη από την εκλογή του, αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα από όλες τις πλευρές και πιθανότατα σε όλους τους τόνους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωστοποίησε χθες στο Κερατσίνι πως μετά το κάλεσμά του να εγγραφούν νέα μέλη στον isyriza μέσα σε λίγες ώρες υπήρξαν περισσότερες από 500 νέες εγγραφές.  

ΣΥΡΙΖΑομπρέλαΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα