Πολιτική|23.03.2019 07:35

Ο Βορίδης «δικάζει» τον Τζανακόπουλο

Newsroom

Πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της ενηµέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, µε αφορµή δηµοσιεύµατα των εφηµερίδων «Το Βήµα» και «Παραπολιτικά», είχε πει ότι «δεν θα επιτρέψουµε η Ελλάδα να γίνει Κολοµβία». Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης αισθάνθηκε προσβεβληµένος και προσέφυγε στη ∆ικαιοσύνη εναντίον του υπουργού Επικρατείας, ζητώντας 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήµηση – όπως έχει δικαίωµα να κάνει κάθε πολίτης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 28 Μαρτίου 2019. Στη συγκεκριµένη, όµως, ιστορία υπάρχει µια λεπτοµέρεια που, αν µη τι άλλο, προκαλεί εντύπωση. Συνήγορος του εκδότη είναι ο Μάκης Βορίδης! Οπως ακούσατε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν∆ δέχθηκε να αναλάβει αυτή την υπόθεση, υιοθετώντας επί της ουσίας ο ίδιος την ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου. Θα µε ρωτήσετε «νόµιµο δεν είναι;». Νοµιµότατο, θα απαντήσω. Απλώς θα ξαναρχίσουµε το γνωστό γαϊτανάκι µε το νόµιµο και το ηθικό, που το έχει λύσει η ίδια η ζωή εδώ και χρόνια.

Τέλος πάντων, η αποδοχή εκ µέρους του Βορίδη της συγκεκριµένης κίνησης δίνει άλλο ένα πάτηµα στην κυβέρνηση να µιλά για προνοµιακές σχέσεις της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µε τον συγκεκριµένο µιντιακό όµιλο, αλλά αυτό δεν είναι δική µου δουλειά. Οσον αφορά τον Τζανακόπουλο, µαθαίνω ότι παραείναι χαλαρός, σε σηµείο που δεν ασχολείται και πολύ µε τη συγκεκριµένη υπόθεση. Μάλιστα, όταν ρώτησα τους συνεργάτες του γι’ αυτό το θέµα, µου απάντησαν αστειευόµενοι «δεν τον βλέπεις; Εχει ρέψει από την αγωνία του»…

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΜάκης Βορίδης