Πολιτική|17.10.2023 21:19

Κουρέτας για Θεσσαλία: «Θα είμαι 100% έτοιμος όταν αναλάβω, σε καλό κλίμα η συνάντησή με τον Πρωθυπουργό»

Newsroom

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Πριν συμπληρωθούν δύο μέρες από την εκλογή μου ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 1/1, που αναλαμβάνω. Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στην ΕΡΤ για συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος σημείωσε πως η συνάντηση «ήταν σε ένα καλό κλίμα» κι ότι έβαλε «κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων. (…) Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο».

Πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετέχει «στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

«Ο χείμαρρος στο Βόλο έχει μέσα 850.000 τόνους φερτα υλικά. Η περιφέρεια έχει τοποθετήσει έναν εργολάβο με κάποια μηχανήματα και παίρνει 8.000 τόνους τη μέρα, δηλαδή θα αδειάσει σε 100 μέρες. Θέλω να πω τη γνώμη μου εφόσον είμαι εκλεγμένος από τους πολίτες και τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Θα μπορούσα να περιμένω αλλά δεν θέλω», συνέχισε. 

Ο κ. Κουρέτας επεσήμανε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος» και σημείωσε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ίσως να μην χρειαστεί να συναντήσει τον κ. Αυγενάκη.

Δημήτρης ΚουρέταςΘεσσαλίαειδήσεις τώρα