Πολιτική|23.10.2023 09:26

Βίτσας: Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα – Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του

Newsroom

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, με φόντο τις καταιγιστικές εσωκομματικές εξελίξεις, μετά την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα και την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος.

Ο ίδιος εκτίμησε πως δύσκολα θα περάσει η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, καθώς ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο.

«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα»

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας». «Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του»

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «είναι ώρα αποφάσεων».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εκτίμησε «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελείωσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το ''τραβήξουμε'' μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

«Κανείς από τους 5 υποψηφίους δεν μπορούσε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα»

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλείψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος απάντησε: «Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ''Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά'' (σ.σ ο ΣΥΡΙΖΑ) μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο».

ειδήσεις τώραΔημήτρης ΒίτσαςΣτέφανος ΤζουμάκαςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης