Πολιτική|23.10.2023 11:30

ΣΥΡΙΖΑ - Αρβανίτης για Κούλογλου: «Ευθύνη της ηγεσίας αλλά και των στελεχών η ενότητα και η ανασυγκρότηση»

Newsroom

Για την παραίτηση του Στέλιου Κούλογλου μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Ο κ. Αρβανίτης σημείωσε στην ΕΡΤ ότι, «δεν ήμασταν ενημερωμένοι σε αυτή την εξέλιξη». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι, «Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Είναι σε μια κρίση. Η κρίση ξεκινάει 21 Μαΐου. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα» και τόνισε πως, στην παρούσα φάση, «το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα από όλους. Η ευθύνη της ηγεσίας αλλά και των στελεχών σε μια διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενωμένος και να ανασυγκροτηθεί».

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Αρβανίτης ανέφερε πως, «νομίζω ότι δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις από τη μία και τόνωση της αντιπαράθεσης από την άλλη. Δε βοηθάει αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει και ένας κόσμος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη αγωνία και για τον χώρο και για τη χώρα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε αυτό από την ακρίβεια σε όλα τα ζητήματα και με τρεις πολέμους δίπλα μας»

Όπως τόνισε, «είμαι από τους ανθρώπους που από την πρώτη μέρα της νέας περιόδου, μετά το δυσαναπλήρωτο για μένα κενό του Αλέξη Τσίπρα, δεν τοποθετήθηκα υπέρ κανενός υποψηφίου, το θεώρησα λάθος αυτό και ήμουν σαφής σε ό,τι αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό και τι είναι αυτό που λέμε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό δεν το έκανα τυχαία. Το έκανα σε μια λογική ότι ο χώρος μας είναι αυτό συγχρόνως και πρέπει να εκφραστεί. Από εκεί και πέρα ήταν φανερό ότι όλη η διαδικασία, όποια εξέλιξη και να είχαμε, θα είχε αναταράξεις. Δηλαδή όποιος από τους πέντε υποψηφίους κέρδιζε δύο επικρατέστεροι, θα υπήρχαν αναταράξεις. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έχει αξία είναι εμείς που είμαστε επαγγελματικά στελέχη ουσιαστικά και ψηφισμένοι και από τον λαό, να παίξουμε έναν ρόλο. Ουσιαστικά να τονίσουμε την αναγκαιότητα του φορέα και όχι του προσώπου. Όποιος και να ήταν. Αυτό το πράγμα θέλει πολύ δουλειά, ακόμα και γερό στομάχι. Η ιστορία θα κρίνει το ορθόν και το λάθος.

«Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στον Κασσελάκη»

Πάντως ο κ. Κασελάκης πρέπει να σας πω αρέσει δεν αρέσει, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 80.000 ανθρώπους, 75.000 ανθρώπους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η Κουμουνδούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι, αυτό είναι ο χώρος. Από εκεί και πέρα θα κριθούν όλοι».

Ο Κώστας Αρβανίτης μίλησε και για τα «αμερικανικά πρότυπα» κατά τα οποία κινείται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οπότε υπάρχουν και ετεροβαρή ζητήματα που πρέπει να τα ξαναδείς. Όμως οφείλουμε να δώσουμε χρόνο», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι, «δεν μπορώ εγώ να σχολιάζω δηλώσεις του παρελθόντος, του παρόντος, του Προέδρου. Με ενδιαφέρει να ακούσω τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με ενδιαφέρει να δω πώς τοποθετείται στα όργανα του κόμματος και αυτά να λειτουργήσουν».

Στέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΚώστας Αρβανίτηςειδήσεις τώραΣτέλιος Κούλογλουευρωβουλευτές