Πολιτική|02.11.2023 18:27

ΥΠΕΞ: 16 Έλληνες πέρασαν στην Αίγυπτο μέσω της Ράφα

Newsroom

Κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Οι δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, πριν λίγο, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ανελέητο το χτύπημα στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπάει τα περίχωρα της πόλης της Γάζας, με όλες του τις δυνάμεις. Οι επιτελείς των χερσαίων επιχειρήσεων ανακοινώνουν πως οι μάχες είναι σφοδρές, με τους ενόπλους της Χαμάς να στήνουν ενέδρες.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μαχών. Οι δυνάμεις της μεραρχίας μας βρίσκονται σε βάθος, στη Γάζα, στις πύλες της πόλης της Γάζας. Βρισκόμαστε στις πύλες της πόλης της Γάζας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας Πεζικού του Ισραήλ.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 17 στρατιώτες. Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ενόπλους να βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες και να χτυπούν ισραηλινά άρματα μάχης. 

Αυξάνει ο τραγικός απολογισμός

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε στους 9.061 ενώ 32.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος για το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος

υπουργείο Εξωτερικώνειδήσεις τώραΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΑίγυπτος