Πολιτική|03.11.2023 07:18

Μεσανατολικό - Δημοσκόπηση OPEN: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους διπλωματικούς χειρισμούς Μητσοτάκη, τι λένε για ΗΠΑ, ΕΕ - Ποια πλευρά έχει δίκιο

Newsroom

Σε πολλά θέματα της επικαιρότητας κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού την Πέμπτη (02/11). Μεταξύ των φλεγόντων θεμάτων ήταν, φυσικά, και ο πόλεμος στο Ισραήλ και, τα ευρήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως προκύπτει, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα.

Τι απαντούν οι πολίτες για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Το 46,3% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενώ το 34,8% επικροτεί τις διπλωματικές κινήσεις του πρωθυπουργού.

Αντίστοιχα, το 57,1% αξιολογεί αρνητικά τη στάση των ΗΠΑ για το θέμα ενώ το 22,7% την αξιολογεί θετικά. Το 55,5% αξιολογεί αρνητικά τη στάση της ΕΕ και το 22% θετικ.α.

To 83,5% ανησυχεί αρκετά ή πολύ για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, ενώ το 13,6% δεν ανησυχεί. Το 30,9% εκτιμά πως δίκαιο έχουν μάλλον οι Παλαιστίνιοι, το 22,5% πως έχουν δίκαιο και οι δύο, το 21,5% πως δεν έχει καμία από τις 2 πλευρές δίκαιο, και το 10,1% πως έχει δίκαιο το Ισραήλ.


Λωρίδα της ΓάζαςδημοσκόπησηΓάζαΠόλεμος στο ΙσραήλΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώραMRB