Πολιτική|07.11.2023 20:55

Δημοσκόπηση Alco: Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση – Τι λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Δύο τάσεις φαίνεται να επικρατούν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της Alco. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η δυσαρέσκεια έναντι της κυβέρνησης, ενώ οι ερωτηθέντες στέκονται κριτικά και έναντι των κυβερνητικών χειρισμών στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Τι λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές 

Στην έρευνα που έγινε για τον Alpha, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένοι για το αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς αυτό θεωρεί μόλις ο ένας στους δύο, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν πως αποτελεί μειονέκτημα. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα, μόνο ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως αποτελεί πλεονέκτημα, ενώ μειονέκτημα θεωρεί την εκλογή του το 54%.

Αναφορικά με τις διαγραφές στελεχών του κόμματος και αν πρέπει να επιμείνει, οι απόψεις στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαφέρουν. Το 42% θεωρεί πως πρέπει να ανακαλέσει, ενώ το 38% λέει «όχι», ενώ συνολικά το 20% δεν έχει καταλήξει.

Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν οι διαφωνούντες και το 34% θέλει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, υπέρ της παραμονής τους είναι το 33% και υπέρ της αποχώρησης και της δημιουργίας άλλου κόμματος το 30%.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Για τη συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα, αυτή φτάνει το 82%, με 3% να πηγαίνει προς ΠΑΣΟΚ και 2% προς ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι μόλις στο 60%. Σημειώνει διαρροές 7% προς το ΠΑΣΟΚ και 5% προς το ΚΚΕ, ενώ το 6% δηλώνει πως θα επιλέξει την αποχή.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια 

Την ίδια στιγμή, το 52 δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 19% πως είναι λίγο ικανοποιημένο, το 22% αρκετά και το 3% πολύ ικανοποιημένο.

Επιπρόσθετα, το 55% εκτιμά πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, έναντι του 35% που απαντά «όχι».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 43% δεν πιστεύει ότι η στάση της κυβέρνησης υπηρετεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 40%, ενώ ένα 17% δεν απάντησε.

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατίαδημοσκόπηση AlcoΣτέφανος Κασσελάκηςδημοσκόπηση