Πολιτική|10.11.2023 19:21

ΣΥΡΙΖΑ: Ρωγμή στους νεοπροεδρικούς για το δημοψήφισμα Κασσελάκη και συζητήσεις για πρόταση μομφής

Newsroom

Έντονοι είναι οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει δημοψήφισμα από την Κεντρική Επιτροπή για τη διαγραφή στελεχών του κόμματος. Οι αντιδράσεις είναι πολλές και δεν προέρχονται μόνο από στελέχη που έχουν αντίθετες απόψεις με αυτό, αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητήσεις για πρόταση μομφής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαβουλεύσεις. Η μία είναι αυτή των στελεχών που συντονίζουν το βήμα τους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η άλλη της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση και ζητούν πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο να περάσει η πρόταση μομφής φαντάζει δύσκολο, καθώς ήδη δύο στελέχη της ομπρέλας έχουν αποχωρήσει, ενώ για να περάσει η πρόταση χρειάζονται 151 θετικές ψήφοι. Την ίδια ώρα δύσκολο είναι να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία για ένα δημοψήφισμα, καθώς είναι διαφορετικό από την πολιτική καταδίκη που επεδίωκαν οι νεοπροεδρικοί.

Την ίδια ώρα, οι επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη διακρίνουν την τάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μη λογοδοτεί σε κανέναν εκτός από τους υποστηρικτές του. Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με την επιλογή του για δημοψήφισμα ερμηνεύεται ως παγίδα όσων θελήσουν να παραμείνουν στο κόμμα.

Ρωγμή στους νεοπροεδρικούς για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η επιλογή για δημοψήφισμα είναι μία κίνηση υψηλού ρίσκου για τον κ. Κασσελάκη, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ρήγμα νεοπροεδρικό μπλοκ. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τον Παύλο Πολάκη που επικρότησε την πρωτοβουλία του, δεν υπάρχουν πολλά στελέχη που να στηρίζουν τη συγκεκριμένη επιλογή.

Μάλιστα, πρόσωπα που στήριξαν και είχαν καθοριστική συμβολή στο να εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, φέρεται να διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τα γεγονότα με μεγάλη ανησυχία.

ειδήσεις τώραδημοψήφισμαπρόταση μομφήςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΑλέξης Τσίπρας