Πολιτική|13.11.2023 13:06

«Καρφί» Μαρινάκη σε Κασσελάκη: Η ΝΔ έχει δώσει πολλές φορές διαπιστευτήρια για τις εσωκομματικές της διαδικασίες

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν είναι ούτε θεσμικά σωστό ούτε γενικά σωστό να κάνουμε το οποιοδήποτε σχόλιο για το ΣΥΡΙΖΑ. Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο ούτε μπορώ να έχω άποψη για τα εσωτερικά και τους κανονισμούς λειτουργίας ενός κόμματος. Μπορώ να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει πολλές φορές διαπιστευτήρια για τις δικές τις εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Διαψεύδει δημοσίευμα Χουριέτ για Navtex

Παράλληλα, διέψευσε το δημοσίευμα της Χουριέτ σχετικά με τη συζήτηση περί Navtex τονίζοντας ότι υπό συζήτηση είναι «τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως έχουν περιγραφεί και παλαιότερα. Δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα». Σε ό,τι αφορά τον περιστατικό με το θάνατο του 17 χρονου Ρομ, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του. Δεν μπορώ να προβώ σε κάποιο σχολιασμό γιατί είναι υπό διερεύνηση η  υπόθεση. Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και θα πρέπει να ακουστούνε όλες οι πλευρές και τι συνέβη και ποια κατάληξη», είπε και προσέθεσε αναφορά σε φαινόμενα ρατσισμού: «Όχι μόνο στην οποιαδήποτε διαδικασία των οργάνων του κράτους αλλά γενικά δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε ψήγμα ρατσισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών και συνολικά των σωμάτων ασφαλείας δεν έχουν επιδείξει τέτοια συμπεριφορά, δεν έχουν τέτοια κίνητρα και αντιμετωπίζουν με σεβασμό πολίτες. Όταν υπάρχουν τέτοια μεμονωμένα περιστατικά προφανώς αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και με τις κυρώσεις που προβλέπονται». 

Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι αυτονόητο πως οποιοσδήποτε μπορεί να σηκώσει μια σημαία. « Έχουμε μια πολύ ισχυρή δημοκρατία που ελευθερία έκφρασης είναι κατακτημένη», είπε και σημείωσε αναφορικά με τις συλλήψεις πως «χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο του κάθε φακέλου δικογραφίας για κάθε σύλληψη δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Δεν είναι δική μας δουλειά να δικαιολογήσουμε ή να κατηγορήσουμε κάποια υπηρεσιακή ενέργεια». 

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΜαρινάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα Δημοκρατία