Πολιτική|15.11.2023 11:06

Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα του ΠΑΣΟΚ για αναβολή της συζήτησης για την εξεταστική των Τεμπών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για αναβολή της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθούν μαζί η πρόταση για εξεταστική που κατέθεσε το ΚΚΕ και η πρόταση για προανακριτική που αιτήθηκε το ΠΑΣΟΚ και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να μεταφερθεί και να οριστεί εκ νέου.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά σανίδα σωτηρίας, «με διαδικαστικά κόλπα για να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες που έχει το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και την ασφάλειά τους».

«Είσαστε υπερωκεάνιο σωτηρίας της ΝΔ», είπε ο κ. Παφίλης και υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ βάζει αυτά που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων. «Το ΚΚΕ κάνει πράξη την υπόσχεσή του, υλοποιώντας το λαϊκό αίτημα για τα Τέμπη ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», προσέθεσε.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή εδώ και 4 μήνες. Συμπλήρωσε, δε, ότι από η ΝΔ θέλει να εξεταστεί στο σύνολό της η υπόθεση για του ελληνικού σιδηροδρόμου.

ΒουλήΠΑΣΟΚΤέμπηειδήσεις τώραΚΚΕ