Πολιτική|18.11.2023 06:00

ΠΑΣΟΚ: «Στόχος μας δεν είναι η δεύτερη θέση» - Πώς αλλάζει τη στρατηγική του ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε ποιους στοχεύει

Αλέξανδρος Διαμάντης

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις τελευταίες (αναμενόμενες) δημοσκοπήσεις, όπου το κόμμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση. «Τώρα είναι μόνο η αρχή», λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που αναγνωρίζουν ότι ο μεγάλος αντίπαλος, μετά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, οι όποιες διαρροές ψηφοφόρων από την Κουμουνδούρου έχουν… ταβάνι, οπότε στόχος είναι συνολικά ο χώρος του κέντρου, δηλαδή μια δεξαμενή από την οποία αντλεί ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος μας πλέον δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να βγει δεύτερο κόμμα», αναμένεται να τονίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, δείχνοντας ότι πλέον η στρατηγική αλλάζει! Με άλλα λόγια, πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί και πως θα πρέπει ο πήχης να μπει σαφώς ψηλότερα. «Η μεθοδικότητα και η σοβαρότητα βρίσκουν απήχηση. Η ανταμοιβή είναι η αύξηση των ποσοστών και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουν», θα προσθέσει την Κυριακή ο κ. Ανδρουλάκης. Να σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζει και το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου θα τεθεί επί τάπητος ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα ενώ θα υπάρξει και ένας σαφής οδικός χάρτης με τους στόχους ενόψει των ευρωεκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του κόμματος στη χθεσινή συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα: «Χρειάζεται πολύς αγώνας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά χαίρομαι γιατί ξέρω ότι ο μεγάλος στόχος είναι η ΝΔ να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει, ένα κόμμα σύγχρονο, με ανανέωση και νέα πρόσωπα και με επιτυχημένο λόγο».

Ο ίδιος απάντησε και σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι η δεύτερη θέση οφείλεται στην ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ισχύει. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2 μονάδες σε πέντε μήνες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αλλά θέλει δουλειά, δεν θέλει πανηγυρισμούς, θέλει ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και βέβαια ιδιαίτερη αξία έχει το μήνυμα που έστειλε προς τα στελέχη του, διότι ο κίνδυνος πανηγυρισμών μπορεί να έχει αντίστροφα αποτελέσματα. «Δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. αλλά να φθάσουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, να κερδίσουμε τις εκλογές», είπε προσθέτοντας ότι «Το 41% του Μητσοτάκη οφείλεται και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αντίπαλοι είχαν ξεγραμμένη την παράταξη μας, αλλά βήμα – βήμα επανερχόμαστε».

ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραδημοσκοπήσειςΝέα ΔημοκρατίαΚΙΝΑΛ