Πολιτική|24.11.2023 08:31

Μπίστης στο OPEN: «Πολιτικό και ψυχολογικό χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Η αντιδημοκρατικότητα χτύπησε ταβάνι στην Κεντρική Επιτροπή»

Newsroom

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Νίκος Μπίστης, πρώην πλέον μέλος Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη

«Είναι μια δύσκολη στιγμή η στιγμή του αποχωρισμού. Θα φροντίσουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να ασχοληθούμε με το μέλλον. Δύο μήνες ούτε βγήκαμε, ακριβώς για να δώσουμε τον αναγκαίο χρόνο να δούμε εάν σώζεται το οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Δυστυχώς, οι διαφορές όχι απλώς ήταν μεγάλες αλλά υπήρχε και η διεύρυνση καθημερινά σχεδόν, άρα υπήρχε χάος και πολιτικό και ψυχολογικό στο ύφος και το ήθος που κινήθηκε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπίστης.

«Αυτούς τους δύο μήνες βλέποντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πολιτεύεται, αναγνώρισε τον εαυτό της όχι μόνο σε κομματικό πεδίο. Η αντιδημοκρατικότητα χτύπησε ταβάνι στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή και το ζήσανε όλοι. Και πολιτικά η στροφή του κόμματος και προς τα δεξιά αλλά θα έλεγα και απομείωσε της σοβαρότητάς του, που είναι κρίσιμο θέμα», επισήμανε.

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν νομίζω πως όσα είπε ο κ. Κασσελάκης και στο συνέδριο έρχεται από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Πάρτε την ομιλία του στο ΣΕΒ, που ήταν καθοριστική, η πρώτη, δεν είχε καμία σχέση με τις θέσεις όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οποιασδήποτε αριστεράς και της συντηρητικής. Και εκεί ήταν ο εαυτός του. Το γυαλί έσπασε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου είδαμε το πρωτοφανές. Ο πρόεδρος του κόμματος να στρέφεται εναντίον του κόμματος. Όχι αυτών που φύγανε».

Επισήμανε πως: «Δεν κάναμε τίποτα επί δύο μήνες που μπορεί να θεωρηθεί πως του τραβούσαμε το χαλί κάτω από τα πόδια. Δεν τον είπαμε ακροδεξιό, γιατί θα ήταν και παράλογο. Αλλά αυτή η αντίληψη που έχει για την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό είναι πως δεν χρειάζεται το κόμμα, το δεύτερο φίλτρο. Τα κόμματα έχουν αρχή, μέση και τέλος. Δεν έχουν μόνο αρχή. Δημιουργείται μια κατάσταση όπου το μεγαλύτερο κομμάτι του κόμματος δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Θα ήταν ψυχοφθόρο να συνεχιστεί μια τέτοια συμβίωση. Και ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική τους ομάδα έχουν κάθε δικαίωμα να εφαρμόσουν την πολιτική του, που είπαν στον ΣΕΒ και εμείς έχουμε κάθε δυνατότητα να προχωρήσουμε».

«Το παλέψαμε με νύχια και με δόντια να μείνουμε», τόνισε ακόμη. 

αποχώρησηΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης